Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Kakva donacija: Bloomberg dao sveučilištu 1,8 milijardi dolara!

To je najveća je donacija u povijesti bilo koje obrazovne institucije u SAD-u. Novac Michaela Bloomberga namijenjen je kao pomoć studentima lošije financijske situacije

20 komentara

Michael Bloomberg, bivši gradonačelnik New Yorka i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, donirao je 1,8 milijardi dolara Sveučilištu John Hopkins.

Sredstva su financijska pomoć za studente lošije financijske situacije. Sa Sveučilišta su poručili da će ova donacija - najveća donacija u povijesti bilo koje obrazovne institucije u Sjedinjenim Američkim Državama - omogućiti da ponude studentima školarine koje neće morati vraćati - drugim riječima, studenti koji tamo žele studirati neće morati podizati studentske kredite kako bi si mogli platiti školarinu.

U izjavi za nedjeljni New York Times, Bloomberg je istaknuo da je sretan što je i sam imao priliku pohađati Sveučilište John Hopkins te naglasio da je to mogao zahvaljujući studentskoj pozajmici i poslu koji je radio na kampusu. 

- Diploma s Hopkinsa otvorila mi je vrata koji bi mi inače ostala zatvorena i omogućila mi da živim američki san. Želim da škola koja je meni dala šansu u životu nastavi raditi i pruži iste takve mogućnosti drugima - kazao je. Rektor Sveučilišta Ronald Daniels je istaknuo kako će Bloombergova donacija omogućiti sveučilištu upisivanje najboljih studenata bez obzira na to mogu li oni platiti studiranje. 

- Hopkins je dobio poklon bez presedana - rekao je Daniels i podsjetio da je ta prestižna škola osnovana 1876. godine zahvaljujući donaciji od sedam milijuna dolara koji im je poklonio trgovac iz Baltimorea John Hopkins. U to vrijeme, to je bio najizdašniji financijski poklon u svrhu osnivanja neke obrazovne institucije, piše CBS News

- Onemogućavanje studentima upisivanje koledža zato jer si to ne mogu priuštiti potkopava jednakost mogućnosti - istaknuo je Bloomberg u Timesu. Takva praksa perpetuira međugeneracijsko siromaštvo. Isto tako, gađa ravno u srce američkog sna - ideje da svaka osoba iz svake zajednice ima priliku za uspjeh na temelju vlastitih mogućnosti - istaknuo je.

Michael Bloomberg je osnivač kompanije za pružanje financijskih usluga i medijsku kompaniju. Diplomirao je na Hopkinsu 1964. godine, a bio je i njujorški gradonačelnik u razdoblju od 2002. do 2013. godine. Početkom ove godine najavio je da će se 2020. godine kandidirati za predsjednika SAD-a.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message