News

Komentari 24

Kalifornija uvodi obavezno cijepljenje za školsko osoblje

Kalifornija uvodi obavezno cijepljenje za školsko osoblje

Kalifornija je u srijedu postala prva američka savezna država koja je uvela obavezno cijepljenje ili redovito testiranje na covid-19 za sve učitelje i školsko osoblje

Obveza cijepljenja uvodi se u Kaliforniji nakon što su slične mjere uvedene za državne zaposlenike i djelatnike u zdravstvu u toj saveznoj državi.

"Vjerujemo da je riječ o održivom načinu da naše škole ostanu otvorene, i da time odgovorimo na najveću zabrinutost koju imaju roditelji koji poput mene imaju malu djecu", rekao je  guverner Gavin Newsom, čiju su odluku podržali i sindikati zaposlenih u školstvu.

Potaknut delta varijantom koronavirusa, broj novozaraženih u SAD-u dosegao je ovaj tjedan najviše razine u posljednjih šest mjeseci. Novi slučajevi zaraze porasli su pet puta u posljednjih mjesec dana - dnevni prosjek novozaraženih ovaj tjedan iznosio je, prema izračunu Reutersa, 118 tisuća.

Bijela kuća nedavno je objavila da je oko 90 posto osoblja u američkim školama cijepljeno. Američka vlada i nekoliko saveznih država, kao i brojne bolnice, sveučilišta i privatne tvrtke, uvele su obavezno cijepljenje za sve svoje zaposlenike.

New York je prošli tjedan postao prvi veliki američki grad koji je uveo obavezan dokaz o cijepljenju za ulazak u restorane, teretane i slične ustanove, počevši od sljedećeg mjeseca.

Najčitaniji članci