Obavijesti

News

Komentari 203

Kamenički je već u Remetincu, tamo će biti četiri tjedna: Nakon obrade ide na 6 godina u zatvor

Kamenički je već u Remetincu, tamo će biti četiri tjedna: Nakon obrade ide na 6 godina u zatvor

Isti dan kad je odluka objavljena na stranicama Vrhovnog suda, u četvrtak u poslijepodnevnim satima, Marin Kamenički stigao je u zagrebački zatvor u Remetincu

VIDEO

Pravomoćno je osuđen na šest godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su u kolovozu 2018. na zagrebačkoj Ilici poginule Laura Stelio (22) i Nadica Hoflinger (65), a Damir Babić Alagić (60) ostao je invalid. Kamenički je na Županijskom sudu u Zagrebu u studenom prošle godine bio nepravomoćno osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora.

Nakon žalbe Županijskog državnog odvjetništva, Vrhovni sud povisio je kaznu za godinu i pol te mu izrekao šest godina zatvora. U kaznu će mu uračunati i razdoblje provedeno u istražnom zatvoru nakon same nesreće, od 28. kolovoza do 31. listopada 2018. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Povisili kaznu Kameničkom 

Pokretanje videa...

nesreća 00:59

Kako je kazna viša od pet godina, Kameničkom je određen i istražni zatvor. Čim se spis s Vrhovnog vratio na Županijski sud, sutkinja, koja je vodila predmet, odluku je dostavila strankama te je izdala nalog policijskoj postaji, na čijem području Kamenički ima prebivalište, da ga dostave u Remetinec. Je li Kameničkog dovela policija ili se sam javio u zatvor i prije naloga, nismo uspjeli doznati.

Majka preminule Laure Stelio: 'Što je šest godina za smrt dvoje ljudi? To nije nikakva kazna'
Majka preminule Laure Stelio: 'Što je šest godina za smrt dvoje ljudi? To nije nikakva kazna'

U svakom slučaju, Kamenički bi u Remetincu u Centru za dijagnostiku trebao provesti oko četiri tjedna. Tamo će ga medicinski, socijalno, psihološki, pedagoški i kriminološki obraditi, a zatim predložiti kaznionicu zatvorenog, poluotvorenog ili otvorenog tipa u kojoj će Kamenički izdržavati kaznu zatvora.

Konačnu odluku o tome donosi Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Prema dosadašnjoj praksi, pravomoćno osuđene za kaznena djela u prometu obično se upućivalo u kaznionice otvorenog ili poluotvorenog tipa, najčešće u Valturu ili u Lipovicu-Popovaču.

Kameničkom 6 godina zatvora: Autom jurio Ilicom 195 km/h i skrivio smrt Laure (22) i Nadice
Kameničkom 6 godina zatvora: Autom  jurio Ilicom 195 km/h i skrivio smrt Laure (22) i Nadice

Poput ostalih zatvorenika, Kamenički će moći zatražiti uvjetni otpust nakon izdržane polovine kazne, odnosno nakon što odsluži tri godine zatvora. O zahtjevu odlučuje vijeće Županijskog suda na čijem je području Kaznionica.

Prema optužnici, Kamenički je Ilicom, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometra na sat, vozio brzinom od 195 kilometra na sat, a nakon višestrukog sudara koji je skrivio njegov se auto zapalio. Suđenje je lani okončano nakon samo jedne rasprave jer je Kamenički priznao djelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a