Obavijesti

News

Komentari 0

Kamenski ovršio Igora Štimca: Dug planira naplatiti dionicama Hajduka vrijednih 123.600 eura

Kamenski ovršio Igora Štimca: Dug planira naplatiti dionicama Hajduka vrijednih 123.600 eura

Zahtjev za provođenje ovrhe potom je podnesen splitskom Općinskom sudu 2019., dvije godine kasnije o tome je odlučeno, a potvrda pravomoćnosti stigla je prije dva tjedna

VIDEO

Dragutin Kamenski, vlasnik velike građevinske tvrtke Kamgrad, sudskim putem pobijedio je bivšeg nogometaša Igora Štimca te je pokrenuo ovrhu nad njegovom imovinom. 

- Bio sam jamac platac Zagorje Tehnobetonu, a kako su oni otišli u predstečajnu nagodbu, Kamenski se pokušava naplatiti od mene - rekao je Igor Štimac, današnji izbornik nogometne reprezentacije Indije za Tportal.

Spor koji je počeo još 2010. godine potječe iz doba u kojem je protiv Štimca podnesena i druga, financijski znatno ozbiljnija tužba vezana uz planiranu izgradnju trgovačkog centra na predjelu Bilice u sjeveroistočnom dijelu Splita. Naime tvrtka Zagorje Tehnobeton u listopadu 2010. godine od njega i njegovih partnera preuzela je tvrtku Kion, koja je trebala imati sređenu situaciju sa zemljištem i infrastrukturom.

Pokazalo se da nije do kraja proveden postupak otkupa zemljišta od privatnih vlasnika, niti su postojali preduvjeti za izgradnju pristupne ceste. Po najavama, radilo se o 'megaprojektu' vrijednom 60 milijuna eura. Kako Štimac nije ispunio dogovorene preduvjete, ova građevinska tvrtka zatražila je da plati predviđene penale od 200 tisuća eura te podmiri dotad nastalu štetu od 300 tisuća eura, a najavila je da će ga tužiti i za svu buduću štetu. Potom je podnesena tužba na iznos od 600 tisuća eura i spor se, koliko je poznato, još vodi pred Općinskim sudom u Varaždinu premda je u jednom trenutku bio u prekidu 'zbog Štimčevih obveza u Indiji'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako se može iščitati iz dostupnih dokumenata, pravomoćnu presudu u korist tužitelja donio je zagrebački Općinski građanski sud još 2015. godine. Zahtjev za provođenje ovrhe potom je podnesen splitskom Općinskom sudu 2019., dvije godine kasnije o tome je odlučeno, a potvrda pravomoćnosti stigla je prije dva tjedna.

Kamenski će svoj dug nastojati naplatiti prodajom dvije tisuće dionica Hajduka, vrijednih 123.600 eura, što predstavlja 0,37 posto temeljnog kapitala ovog kluba. Ove dionice Štimac je, inače, dobio prilikom preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo, pretvorivši svoja ranija potraživanja iz doba u kojem je bio u vodećim strukturama Hajduka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a