Obavijesti

News

Komentari 31

Kandidat za načelnika općine Sikirevci odreći će se plaće

Kandidat za načelnika općine Sikirevci odreći će se plaće
3

Među šest kandidata za mjesto načelnika općine Sikirevci u brodsko-posavskoj županiji svojim se stavom i opredjeljenjem posebno se ističe Stjepan Rakitić (51)

VIDEO

Među šest kandidata za mjesto načelnika općine Sikirevci u Brodsko-posavskoj županiji svojim se stavom i opredjeljenjem posebno se ističe Stjepan Rakitić (51) iz Stranke umirovljenika. 

Odlučio je javno reći da je odlučio, dobije li mandat, odreći se svih svojih plaća, pola milijuna kuna u sljedeće četiri godine za dobrobit mještana sela Sikirevci i Jaruge u toj općini. 

- Ne želim biti bingo načelnik. Naša dva sela su nekada bilo vrlo bogata, a sada su "zahvaljujući" bivšim načelnicima, koji su vodili više računa o strankama iz kojih su proistekli, postala siromašna i besperspektivna. To hoću i sigurno ću promijeniti, imam iskustva jer sam bio općinski vijećnik i jako dobro znam koje su potrebe mještana. Investicije koje će općini Sikirevci donijeti puno dobroga privući ću novcem europskih fondova, a ne opteretiti općinski proračun od svega dva milijuna kuna. Svoje ću se načelničke plaće od 12.000 kuna odreći, jer sam umirovljenik, meni ta plaća ne treba, a jako puno će značiti za socijalne i druge potrebe mještana. Čak i na službena putovanja neću potrošiti niti lipe, postoje autobusne linije i koristit ću tu vrstu prijevoza za koju kao radnički umirovljenik imam povlasticu. Znam da će mještani prepoznati to što želim postići, unatoč šest protukandidata znam da ću pobijediti. Puno me Sikirevčana i Jaružana zna po dobrom, zato znam da će me svojim glasom nagraditi za ono što sam spreman ostvariti za boljitak naša dva sela. Vjerujem da će prepoznati i uštedu koju im nudim – rekao je pun optimizma Stjepan Rakitić, koji vjeruje da će po onome što napravi za njegovog mandata biti na ponos općine i županije kao što je to danas njegov prezimenjak u nogometu Ivan Rakitić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu