Obavijesti

News

Komentari 4

'Kandidatima za gradonačelnika nije dozvoljen ulazak u škole'

'Kandidatima za gradonačelnika nije dozvoljen ulazak u škole'

Pročelnik zagrebačkog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, nakon što je ravnateljica GU Elly Bašić Davora Filipovića zamolila da napusti dvorište škole te pozvala policiju, poručio da kandidatima nije mjesto u školama

VIDEO

Zakonski je zabranjeno kandidatima za gradonačelnika Zagreba ulaziti u škole, a njihov ulazak u škole je i u suprotnosti s epidemiološkim mjerama jer po tim mjerama u odgojno-obrazovne ustanove mogu ulaziti samo zaposlenici i učenici, odnosno djeca, rekao je Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić za Hinu.

Dodao je i kako se odgojno-obrazovne ustanove ne smiju se koristiti u političke svrhe. "To je najstrože  zakonski zabranjeno, a pogotovo sada jer se na taj način krše i epidemiološke mjere", istaknuo je.

Lovrić kaže i da se treba pitati policiju i Stožer civilne zaštite zašto to dopuštaju.

"Politička djelatnost u odgojno-obrazovnim ustanovama nije dozvoljena, a sada kada su na snazi i epidemiološke mjere u škole mogu ulaziti samo zaposlenici i djeca, čak ne mogu ulaziti niti roditelji. U školama nemamo čak niti roditeljske sastanke, nema ničega, sve se odvija na daljinu. Djeca se dovode u vrtiće i škole do ulaznih vrata", objašnjava Lovrić.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filipović: Obilazili smo prostor bivše vojne bolnice a ne GU "Elly Bašić"

Po pisanju medija HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Filipović je sa suradnicima došao ranije danas u dvorište Glazbenog učilišta Elly Bašić nakon čega ih je ravnateljica Mirela Buchberger Karlo, s obzirom da posjet nije bio najavljen, zamolila da napuste dvorište te je kontaktirala policiju. Filipović je najprije tvrdio da je posjet bio najavljen, a potom je glasnogovornik njegove kampanje Zvonimir Milas preuzeo krivnju rekavši da je propustio obavijestiti školu.

Davor Filipović je u izjavi za Hinu rekao da su obilazili prostor bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici, a ne Glazbeno učilište "Elly Bašić" te je poručio kako nije dobro da se pojedini ravnatelji uključuju u predizbornu kampanju i da u to uvlače učenike.

Zagreb: Filipović, kandidat za gradonačelnika, obišao bivšu vojnu bolnicu u Vlaškoj

"Mi smo obilazili prostor bivše vojne bolnice, a ne glazbeno učilište u koje je, među ostalim, zbog podrške HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini uloženo više od 30 milijuna kuna EU sredstava. Nije dobro da se pojedini ravnatelji uključuju u predizbornu kampanju i da u to uvlače učenike", rekao je Filipović.  

Ravnateljica škole zvala policiju jer Filipović nije najavio dolazak
Ravnateljica škole zvala policiju jer Filipović nije najavio dolazak

"Moja je poruka školi da nakon što postanem gradonačelnik sa svojih prozora učenici više neće gledati uništenu imovinu koja propada, nego nove odgojno-obrazovne i kulturne sadržaje", poručio je Filipović.

Vesna Škare Ožbolt ispred Osnovne škole Bukovac

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt najavila je da će danas popodne obići Osnovnu školu Bukovac koja je teško oštećena u potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku prošle godine.

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt obišla OŠ Bukovac

Njezina stručna suradnica u odnosima s medijima Nives Polovina Barun Hini je izjavila da Vesna Škare Ožbolt neće ulaziti u školu, već će biti ispred, a to je tako i unaprijed dogovorila. Znači, nije niti imala namjeru ulaziti u školu, rekla je. 

Polovina Barun kaže da Škare Ožbolt ispred te škole dolazi na poziv roditelja jer je Osnovna škola Bukovac oštećena u potresu, a na školi se nije ništa radilo.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, o napadu se oglasio i Joe Biden
UPOZORILI I AMERIKANCE

Izraelski ministar obrane: Ratni kabinet odlučuje o odgovoru, o napadu se oglasio i Joe Biden

Iran je tijekom noći lansirao stotine projektila, raketa i dronova kamikaza s eksplozivom na Izrael. Američke zračne snage pomogle su Izraelu u obrani

NAPETA SITUACIJA

VIDEO Iran napao Izrael stotinama dronova, pogledajte kako su ih skidali i Amerikanci

TEL AVIV Snimka iz izraelskog grada na mediteranskoj obali pokazuje dronove i projektile koji padaju jedan po jedan. Presretali su ih izraelski Iron Dom i američki borbeni avioni. Nije bilo žrtava
EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'
TRAŽI GA POLICIJA

EKSKLUZIVNO Sulude scene kod Senja: 'Vozi Renault i diže pušku na sve koji ga žele pretjecati!'

Pretpostavljamo kako nije želio da ga itko pretekne, ne znamo što mu je bilo u glavi. Ubrzo nakon poziva kraj nas je projurila policija s upaljenom rotacijom u smjeru Senja, rekla je čitateljica za 24sata