News

Komentari 151

Ravnateljica škole zvala policiju jer Filipović nije najavio dolazak

Ravnateljica škole zvala policiju jer Filipović nije najavio dolazak

Iako je Filipović prvo rekao da su najavili posjet, voditelj njegove kampanje kaže da zbog propusta nisu obavijestili školu. Ravnateljica kaže da nije u redu da se prostor škole koristi za kampanju

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović posjetio je jutros Glazbeno učilište Elly Bašić, ali kako njegov dolazak nije bio službeno najavljen ravnateljica Mirela Buchberger Karlo je Filipovića i suradnike zamolila da napuste prostor škole, a potom i kontaktirala policiju, piše N1

Filipović je prvo rekao da je posjet bio najavljen par dana ranije. 

- Sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je isto tako najavljeno nekoliko dana prije, sljedeći tjedan obilazimo nekoliko lokacija. Prema tome, itekako se dobro promišlja o svakom koraku u ovoj kampanji. Ravnateljica isto tako zna koliko je europskog novca ušlo u ovu školu i mi ćemo nastaviti raditi tim tempom da bi ovaj ovdje dio, koji ne izgleda kao glazbeno učilište, pretvorili u nove kulturno-obrazovne sadržaje - rekao je.

Zagreb: Filipović, kandidat za gradonačelnika, obišao bivšu vojnu bolnicu u Vlaškoj

Međutim, voditelj njegove kampanje Zvonimir Milas rekao je da zbog propusta nisu obavijestili školu da će tu doći.

Ravnateljica je za N1 također rekla da im nitko nije najavio posjet i da su je kolege obavijestile da se nešto događa u dvorištu te je shvatila da se radi o predizbornoj kampanji, za što nisu dali suglasnost. 

- Mislim da to nije u redu i apeliram na buduće akcije kandidata da ne koriste škole za svoje kampanje jer škola je prostor koji mora zaštititi privatnost učenika. Nije ugodno i nije po pravilima - rekla je.

- Prvo sam zamolila ekipu da napusti dvorište, ali oni to nisu učinili. Ispričali su se da je došlo do propusta. Kontaktirala sam gradski ured za obrazovanje i prijavila sam policiji nedopušten ulazak u prostor škole - kaže ravnateljica.

Filipović se posljednjih dana našao i na meti kritika zbog kampanjskih obećanja. Prvo je rekao da će mu, ako postane gradonačelnik, prioritet biti gradnja tvornice za cjepivo protiv korone, a potom je rekao i da bi se u Zagrebu proizvodila cjepiva protiv karcinoma.