Obavijesti

News

Komentari 3

Kandidatkinja za istarskog župana iz HDZ-a je M. Udovičić

Kandidatkinja za istarskog župana iz HDZ-a je M. Udovičić
1

Tajnica istarskog HDZ-a  Monika Udovičić HDZ-ova je kandidatkinja za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, odlučio je to županijski odbor HDZ-a...

VIDEO

Tajnica istarskog HDZ-a  Monika Udovičić HDZ-ova je kandidatkinja za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, odlučio je to županijski odbor HDZ-a Istarske županije na  sjednici u srijedu navečer u Pazinu na kojoj je bio i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković. 

Udovičić je 27-godišnja diplomirana politologinja iz Svetog Petra u Šumi. 

Gordan Jandroković je novinare nakon sjednice ŽO -a izvijestio kako će kandidat za zamjenika župana na lokalnim izborima biti  član Predsjedništva istarskog HDZ-a Ivan Bubić dok će drugog kandidata za zamjenika župana odrediti županijski odbor stranke. 

Jandroković je zadovoljan  jer je "vođena vrlo intenzivna i dinamična rasprava o stanju u istarskom HDZ-u", a kako je  rekao, dogovoreno je da će HDZ izići na izbore u 14 općina i sedam gradova.  To je veći broj nego što je to bilo dosad te očekujemo da će HDZ ostvariti rezultate koji će biti bolji nego 2013. godine, istaknuo je Jandroković i dodao kako se nije raspravljalo o kandidatima za gradonačelnike i načelnike. 

Odgovarajući na pitanje što je s odlukom županijskog odbora HDZ-a o raspuštanju gradskih odbora u Puli i Novigradu te općinskog u Žminju i o upućivanju na Sud časti desetak članova stranke, Jandroković je rekao da raspuštanje nije idealan scenarij za stranku, da će u Puli i Novigradu biti povjerenstva i da nitko neće ići pred Sud časti.

"Pokušali smo kroz raspravu ispraviti neke stvari te djelovati na međusobnom povezivanju i kvalitetnijem promišljanju budućnosti HDZ-a u Istri. Donesene u odluke po kojoj će HDZ u Puli i Novigradu imati povjerenstvo koji će voditi stranku do lokalnih izbora, dok će se i u Žminju tražiti optimalno rješenje" , rekao je glavni tajnik Jandroković. Kako je dodao, ŽO HDZ-a je odlučio povući odluku i nitko neće ići pred Sud časti.

"Vjerujem da je to dobar znak jer smatram da trebamo svi zajedno raditi na stabilizaciji stanja stranke u Puli i Novigradu te u Žminju, i upravo će to biti zadaća novih povjerenika i županijske organizacije" , poručio je Jandroković dodavši kako je središnjica stranke prepustila gradskim i općinskim odborima da sami iznjedre kandidate za gradonačelnike i načelnike. Izrazio je vjeru da će, "HDZ nakon ovih bura kroz koje je prolazio ući u mirnije  razdoblje i vrlo temeljito se pripremiti za lokalne izbore".

HDZ-ova kandidatkinja za istarskog župana Monika Udovičić novinarima je rekla kako će uskoro predstaviti program u kojem će u prvom planu biti čovjek. 

"Posvetit ću se onim temama koje tište malog čovjeka u Istri, od problema nezaposlenosti do statusa umirovljenika. Bez zapošljavanja mladih nema ni mirovina za starije" , poručila je Udovičić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...