Obavijesti

News

Komentari 87

Prevrnuti šleperi, vjetar nosio krovove i aute, čupao je drva...

Prevrnuti šleperi, vjetar nosio krovove i aute, čupao je drva...
30

Zbog jakog vjetra odletio je krov na automobile ispred poliklinike u Dubravi, iznad Obrovca je jedan Poljak morao vezati kamion, jer je skoro odletio... Vjetar je donio kaos u cijeloj državi

VIDEO

Najjači udari vjetra u Zagrebu i bure u Dalmaciji ove godine uzrokovali su na desetine nezgoda i nesreća tijekom cijeloga dana u srijedu. Olujni vjetar uzrokovao je mnoge probleme diljem Hrvatske, a Dalmacija je poslijepodne bila odsječena od ostatka Hrvatske. jer su za teretna vozila i autobuse bile zatvorene sve ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Vatrogasci su tijekom cijelog dana imali intervencije po cijeloj Hrvatskoj. Čak je i Ured za hitne situacije poslao obavijest o opasnom vremenu. Najjači udari bure zabilježeni su na Biokovu, a DHMZ je objavio da zbog velikih vjetrova instrumenti za mjerenje brzine vjetra imaju teškoće u radu. Od Istre do Dubrovnika DHMZ je objavio crveni alarm, što znači izuzetno opasno vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:34

Ovdje pratite uživo situaciju:

22:30 DRAMATIČNA SNIMKA Nakon što je na cesti iznad Obrovca zapeo kamion jer mu se jedna od prikolica prevrnula na cestu i zaustavila promet, na dionici autoceste između Dugopolja i Biska prevrnuo se cijeli kamion!

Pokretanje videa...

01:02

22:00 STABLO PALO NA NJU Žena je ozlijeđena usljed posljedica olujne bure koja je danas zapuhala Kvarnerom i oko 18 sati srušila stablo u Parku Tomaševac u ulici Maršala Tita u samom centru Opatije. Stablo se srušilo na prostor između Zagrebačke banke i kioska pokraj autobusne stanice te "poklopilo" nesretnu ženu koja se u tom trenu nalazila na krivom mjestu u krivo vrijeme.

<<< Više o tome pročitajte ovdje >>>

21:30 FOTO: PREVRNUTI KAMIONI Jaka bura prevrnula je nekoliko šlepera na autocesti kod Splita.

20:00 POŽAR KOD METKOVIĆA U srijedu u posljepodnevnim satima veliki požar zahvatio je područje pored Metkovića. To su nam potvrdili u JVP Metković. Požar je zahvatio polja i plastenike i širi se prema kućama.

Pokretanje videa...

01:14

19:00 SNIMKA: VJETAR IM ODNIO KROV U mjestu pored Kutine, vjetar je toliko snažan da je otpuhao većinu krova sa zgrade te ga zatim 'bacio' na beton u dvorište kuće

Pokretanje videa...

01:34

18.30 - PREVRNULI SE ŠLEPERI Problemi i kod starog Masleničkog mosta. Čitatelj nam javlja da se nitko ne može pomaknuti, a najgore su prošla trojica u šleperu, koji se prevrnuo nakon nezapamćenog naleta orkanske bure. Trojica su u kamionu bili zarobljeni, a naš čitatelj je morao razbiti staklo od šajbe kako bi se trojka mogla izvući.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Zarobljeni u kamionu na starom Masleničkom mostu 00:25

18.00 - ZAPEO KAMION Iznad Obrovca na cesti je zapeo kamion kojeg je vozio Poljak. Vjetar je bio toliko jak da je sav promet morao stati. Čitatelj nam je javio da ne pamti tako jak vjetar na tom području.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Poljak zapeo s kamionom kod Obrovca 00:41

Vjetar je prijetio da će odnijeti kamion, ali su se vozač i naš čitatelj brzo snašli i prikolice kamiona svezali zajedno da ih vjetar ne odnese. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Poljak zapeo na vjetru 00:42

17.15 - U ZAGREBU PADAJU CIGLE Sa zgrade u Zagrebu u Aleji pomoraca popadale su cigle

17.00 - ODLETIO KROV S AUTOBUSA Sa Zetovog autobusa u Zagrebu je odletio ogrman dio na druge aute i zastavio se na krovu oobližnjeg Caddyja

15.00 - BURA ODNIJELA AUTO Orkanska bura kod Makarske odnijela Toyotu s ceste. Za sav promet zatvoren dio autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a samo za osobna vozila otvorena je dionica Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK. 

14.00 - PREVRNULA SE PRIKOLICA Na autocesti A1, iz smjera Splita prema Zagrebu zbog bure se prevrnula prikolica, o čemu je policija dojavu dobila nekoliko minuta nakon 14 sati. Do prometne je nesreće došlo kod vijadukta, kilometar prije tunela Sveti Rok.

13.00 - VJETAR ODNIO KROV Čak 600 m2 limenog krova odletjelo je sa zgrade kućnog broja 284 Maksimirske ulice. Krov je pao na 11 automobila koji su se nalazili na parkiralištu, pa su u pomoć građani osim policije pozvali i zagrebačke vatrogasce kako bi uklonili krov

13.00 - Vjetar je otkinuo krov na poliklinici u Dubravi u Zagrebu pored auto kuće Baotić oko 13 sati u srijedu.

- Gledali smo kad je vjetar počeo dizati krov i na svu sreću nikoga u to vrijeme nije bilo na parkiralištu. Neki vlasnici sad miču aute, ali za ove koji su ispod ne vidim koliko su oštećeni - rekao nam je čitatelj. 

Vatrogasci su nam javili da nema ozlijeđenih. 

Čupalo žice, rušilo borove

U Donjem Vukojevcu u blizini Velike Gorice je vjetar iščupao stari bor. Srećom, promašio je kući i završio ispred vrata. Bor nije pao ni na automobil koji je bio parkiran ispred kuće, ali je polomio ogradu i iščupao telefonsku žicu.

Uz Zagreb jak vjetar je rušio stabla u Koprivnici i Stubičkim toplicama.

- Išla sam na faks i nakon 15 minuta kad sam se vraćala je stablo bilo srušeno - javila nam je čitateljica iz Koprivnice. 

- Prema najavama Državnog hidrometeorološkog zavoda za Zagreb i zagrebačko područje najavljeni su olujni udari sjevernog vjetra, srednje brzine 40–55 km/h, s najjačim udarima od 55-105 km/h, koji mogu uzrokovati poremećaje u prometu, oštećenje konstrukcija, lomljenje i padanje grana. Sve gradske i sve hitne službe su u pripravnosti te će intervenirati prema potrebi, a građane molimo za dodatni oprez - poručili su iz UHS-a.

Zagrebačko područje pod narančastim je upozorenjem Meteoalarma zbog jakog vjetra.

Na snazi je upozorenje za cijelo područje Hrvatske od opasnosti od udara vjetra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa