Obavijesti

News

Komentari 249

Karamarko: Spreman sam otići s mjesta predsjednika HDZ-a

Karamarko: Spreman sam otići s mjesta predsjednika HDZ-a
1

Podsjetimo, nakon što je u četvrtak pala Vlada HDZ je najvio preslagivanje. No u petak je čak 91 zastupnik potpisao zahtjev za raspuštanje Sabora koje bi se moglo dogoditi u ponedjeljak

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je novinarima u petak da je HDZ spreman za nove izbore, ali da još nije odustao od mogućnosti preslagivanja Vlade, a na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne izbore, rekao je kako je odgovoran čovjek, i za sve što je loše učinjeno čovjek mora odgovarati, a za sve dobro učinjeno, ne mora i to se uvijek može staviti na vagu.

"Ne, nismo odustali od mogućnosti preslagivanja Vlade, ali smo, naravno, spremni i za nove izbore. Ne bude li ništa od preslagivanja, morati ćemo ići na nove izbore. Nisam nerealan", rekao je Karamarko odgovarajući na pitanja nakon svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke u prostorijama NK Jarun, gdje je prije 27 godina, 17. lipnja 1989., pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, osnovan HDZ. 

 Predsjednik HDZ-a je, na upit hoće li stranka ići s njim na čelu na izvanredne parlamentarne izbore, rekao je kako će se to vidjeti.

  "Čovjek koji ima nekakvu odgovornost i svjestan je svojih pobjeda i poraza mora na taj način reagirati", dodao je Karamarko.  Poručio je i da treba pričekati drugi tjedan kada će svi biti pametniji. 
 Smatra i da nije uteg stranci jer su pobjeđivali na izborima u prošle četiri godine kao i prošlim parlamentarnim.

 "Trebamo se izvući iz ove situacije. Napraviti ću sve što stranci bude najpotrebnije u tom momentu. Napravio sam to dva puta i mogu napraviti još 22 puta", naglasio je Karamarko.
 Istaknuo je i da je odgovoran čovjek i ako treba odgovarat će za sve ono što je loše učinjeno.

 "Odgovoran sam čovjek i za sve što je loše učinjeno čovjek mora odgovarati. Naravno, za sve dobro učinjeno ne mora, i to se uvijek može staviti na vagu", naglasio je.
 Karamarko je rekao kako ne osjeća da gubi potporu vodstva stranke, dodavši da se na sjednicama Predsjedništva HDZ-a jasno i otvoreno izgovaraju stvari. Najavio je i da će se Predsjedništvo HDZ-a opet sastati za dva, najkasnije tri dana.

 Prije svečane sjednice Predsjedništva HDZ-a i utemeljitelja stranke predsjednik HDZ-a položio je vijenac kod spomen ploče dr. Franji Tuđmanu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 249
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.