Obavijesti

News

Komentari 408

Karamarko daje ostavku sutra u 10? Najavljena je pressica

Karamarko daje ostavku sutra u 10? Najavljena je pressica
1

Za utorak u 10 sati najavljena je Karamarkova press konferencija pa se nagađa da bi čelnik HDZ-a upravo tada mogao dati ostavku, sat vremena prije sjednice Predsjedništva...

VIDEO

Iako se očekivalo da predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na sjednici Predsjedništva stranke u ponedjeljak u 18 sati (ili prije nje) podnijeti ostavku na mjesto čelnika stranke, to se nije dogodilo. Sjednica Predsjedništva održati u utorak u 11 sati. 

Za 10 sati najavljena je Karamarkova press konferencija pa se nagađa da bi čelnik HDZ-a upravo tada mogao dati ostavku.

Sama sjednica je promijenila nekoliko termina za održavanje, najavljivana je prvo za 10 sati danas ujutro pa za 18 sati, a na kraju je i posve odgođena. 

Darko Milinović (HDZ) uvijek je stajao uz šefa stranke Tomislava Karamarka, no čini se da je i on odlučio da je dosta. Nakon današnje saborske sjednice Milinović je znakovito natuknuo kako bi Karamarko danas trebao podnijeti ostavku.

- Najkraći saziv Sabora do sada. Jednom se i to trebalo desiti. Evo, donijeli smo odluku o raspuštanju. Slijede izbori za koje će predsjednica odlučiti kada će biti. HDZ je najjača politička snaga u zemlji i mislim da bi bilo dobro da su izbori poslije ljeta, u ranu jesen.

Prokomentirao je i sjednicu Predsjedništva HDZ-a.

- Na predsjedništvu HDZ-a bit će rasprava o aktualnoj političkoj situaciji, o zadnjem našem političkom porazu i eventualno nekim odlukama. Mislim da će dosadašnji predsjednik stranke donijeti takvu odluku koja će HDZ ponovno staviti u ulogu favorita na izborima - rekao je Milinović.

Šeks: Karamarko mora otići; S Plenkovićem HDZ ima šanse

Ostavku Karamarka najavio je i Vladimir Šeks.

- Očekuje se da će oko 18 sati Tomislav Karamarko podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a i tada bi HDZ trebao odmah krenuti u postupak izbora novog predsjednika i to na temelju načela jedan član jedan glas i ako se profilira kandidat poput Plenkovića koji ima jedan ugled, jedan prestiž da HDZ s takvim predsjednikom ima dobre šanse i izglede za vrlo povoljan rezultat na izborima. Karamarko mora napustiti političku pozornicu - rekao je Šeks za N1 televiziju.

Karamarka smatra najodgovornijim za ovakvu situaciju, no krivnje nije poštedio ni ostatak vrha stranke.

- Karamarko je najodgovorniji, on je donosio sve ključne odluke. Predsjedništvo i ostala tijela su se rijetko sastajala, on je osobno preuzeo odgovornost i najodgovorniji je za činjenicu da HDZ nije uspio ostati u vlasti, da je srušio vlastitu Vladu. Odgovoran je i vrh stranke i svi bi trebali svoj mandat dati na raspolaganje. Vrh HDZ-a bio je dužan jednostavno politički ne vjerovati na riječ Karamarku da će on sigurno, a bez jamstava, uspjeti formirati novu parlamentarnu većinu - rekao je Šeks.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 408
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"