Nezadovoljni: Govor premijera bio je red iluzija i red optužbi | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 136

Nezadovoljni: Govor premijera bio je red iluzija i red optužbi

Nezadovoljni: Govor premijera bio je red iluzija i red optužbi
3

Ovo je jedna futuristička Vlada koja ništa nije poduzela niti riješila i koja kao da je danas došla na vlast i govori nam što bi trebalo napraviti, rekao je čelnik HDZ-a

VIDEO

Nakon što je premijer Zoran Milanović u Saboru iznio svoje izvješće o stanju u državi, u pauzi se novinarima obratio predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko

- To je bilo na tragu očekivanja. To je bio red iluzija, futuristički pristup što bi trebalo učiniti i onog što se on nada da će se možda jadnog dana dogoditi i red optužbi na račun onih koji su bili prije njega. O onom što su oni u godinu i pol dana radili ništa ne govori. Oni su dakle jedna vakum Vlada, jedna fantomska Vlada koja nije ništa radila ništa nije pogriješila ništa nije dobro učinila. Evo oni su upravo danas došli na vlast pa sad on nama priča što bi trebalo biti i napraviti - izjavio je Karamarko. 

'Ako je netko mislio da Reding blefira, grdno se prevario'

Prokomentirao je i izjavu Angele Merkel oko 'Lex Perković' koja je za njega logična. 

- Ako je netko mislio da je to minorni problem za EU, ako je netko mislio da gospođa Merkel uopće nema pojma o tome kako se pokušava prevariti EU i samu Njemačku uvođenjem Lex Perković, ako je netko mislio da gospođa Reding blefira, onda se grdno prevario, znate - kazao je. 

'Milanović očito živi u jednom drugom, paralelnom, svijetu'

Ustvrdio je da se očito živi u jednom drugom, paralelnom, svijetu

- Treba čvrsto s obje noge čvrsto biti na nogama odnosno na tlu, a to gospodin Milanović očito nije. Prema tome uvlačimo se i uvukli smo se u jedan veliki problem. Ne znam kako ćemo iz tog problema izaći. Ja se nadam da će tu biti dovoljno razboritosti da se izađe iz tog problema jer materijalne štete Hrvatskoj bi bile znatne - rekao je Karamarko. 

Govoreći o ustavnim promjenama koje je inicirao SDP kazao je kako ih zanima definicija koju će staviti u Ustav odnosno koje zločine žele da ne zastarijevaju. 

- Nećemo pristati na bilo koju opciju po kojoj će se komunističke zločine iz bivšeg boljševičkog režima Josipa Broza Tita i Jugoslavije izjednačavati sa ekscesnim incidentnim kaznenim djelima u novoj Hrvatskoj državi. Uglavnom ta djela su procesuirana i mnogi ljudi su osuđeni zbog takvih ubojstava. Dok je u vrijeme Jugoslavije oni koji su ubijali naše te nesretne emigrante po svijetu dobivali po povratku u zemlju zlatne satove s posvetama za nagradu, poslovne prostore, stanove, unaprjeđenja itd. - izjavio je Karamarko.  

Čini mu se da je intencija i Europske unije da se raščisti sa ostacima komunizma, da se da prava kvalifikacija tog režima i da se kaže zapravo što se događalo. 

- U konačnici iza tih zločina stoji Savez komunista Jugoslavije i Savez komunista Hrvatske i sve ono što implicira to - zaključio je. 

'Vlada postaje sama sebi najveći problem'

- Vlada postaje sama najveći društveni problem - rekao je Karamarko. Pozvao je Vladu, premijera i zastupnike da žurno izvan sanage stavi Lex Perković te da se tako otkloni opasnost posebnih mjera koje je najavila Komisija. Pozvao je Vladu i premijera da uspostavi dijalog oko ćirilićnih ploča u Vukovaru te da s liječnicima i medicinskim sestrama kako bi se riješile ili ublažile društvene napetosti.

Nakon kratke pauze, upravo se Karamarko u ime Kluba HDZ-a u sabornici očitovao na izvješće premijera.

'Devastirali ste državu, a svakim danom je još više uništavate'

- Ova Vlada uspjela je devastirati državu gospodarski, svjetonazorski i moralno, ustvrdio je čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko tijekom saborske rasprave o premijerovom izvješću o stanju nacije. 

- Spremni ste za odlazak, a svakim danom vašeg daljnjeg mandata uništavate državu - ustvrdio je. 

Nezadovoljan je izvješćem premijera Milanovića jer je očekivao inventuru rada vlade ali i da će premijer ukazati na realne probleme i kako će ih rješavati. 

- Dobili smo red optužbi na račun prethodnika, iluzija, obećanja. To nije dobro! - kazao je. 

'Vlada depresija i beznađe i nema znakova oporavka' 

Ustvrdio je da u društvu trenutno vlada depresija, beznađe i bezperspektivnost. 

- Dok se u zemljama u okruženju javljaju znakovi oporavka i optimizma, u Hrvatskoj se kriza produbljuje i nema naznaka oporavka - rekao je Karamarko. 

Iznio je negativne pokazatelje, od izvoza, industrijske proizvodnje, građevinskih radova i potrošnje, koji su u padu u odnosu na isto razdoblje lani, a sve je to rezultiralo padom BDP-a. Nažalost, napominje Karamarko, ništa ne pokazuje da bi BDP mogao rasti, što utječe na kreditni rejting.  Karamarka zabrinjava i sve veći broj nezaposlenih i sve manji broj zaposlenih. 

'Od kada ste vi na vlasti građani žive sve lošije'

Osvrnuo se i na deficit za koji kaže da bi do kraja godine mogao biti oko 17 milijardi kuna, što se do sada nikada nije dogodilo. 

- Građani žive sve lošije od kada ste vi na vlasti - kazao je Karamarko. 

Vladu je optužio da je od početka mandata energiju usmjerila na kadroviranje i zbrinjavanje stranačkih podobnika, dok je istovremeno povećanjem PDV-a, tošarina i poreza na isplaćene dividende nametnut teret gospodarstvu i građanima. Rekao je da je građanima uzeto 7 milijardi kuna na račun poskupljenja struje, plina i grijanja, ali i da je produbila antipoduzetničku klimu. 

Kazao je da nema društvene skupine s kojom Vlada nije u sukobu umjesto da se usmjerila na rješavanje problema u društvu. 

O 'Lex Perković': Državu ste pretvorili u državu slučaj

Govoreći o sukobu s Europskom komisijom ustrajavajući na Lex Perkoviću Karamarko smatra da je Vlada Hrvatsku pretvorila u državu slučaj. Premijeru je još jednom poručio da sukobom s EK ugrožava nacionalne interese zemlje, te da se šalje poruka potencijalnim investitorima da se u Hrvatsku ne isplati ulagati.

Premijerovo prvo izvješće o stanju nacije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 136

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura