Obavijesti

News

Komentari 352

Karamarko: HDZ će podržati prosvjed sindikata 1. svibnja

Karamarko: HDZ će podržati prosvjed sindikata 1. svibnja
7

Učimo građane idejama demokršćanstva, a ne lažnog socijalizma s kojim ne možemo u Europu, rekao je Karamarko na konferenciji za novinare u nedjelju

VIDEO

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u nedjelju da je poruka na plakatima u Sisku ispravna. Nije zadovoljan 'estetikom' jer je plakat trebao biti duhovitiji, prihvatljiviji i ležerniji. 

- Učimo građane idejama demokršćanstva, a ne lažnog socijalizma s kojim ne možemo u Europu - rekao je Karamarko na konferenciji za novinare. 

Kazao je da su lokalnim organizacijama prepustili da odlučuju o plakatima, ali i da odgovaraju za pogreške. Ti plakati, rekao je, većinom će biti uklonjeni. 

Podržavaju prosvjed za 1. maj

Karamarko je podržao je sindikalni prvomajski prosvjed, koji će prema svemu sudeći biti zapamćen kao prosvjed usmjeren protiv politike Vlade protiv vlade Zorana Milanovića.

- Ove godine ćemo obilježavajući taj dan biti svi vrlo zabrinuti i tužni. U proteklih 15 mjeseci radna mjesta izgubilo je oko 90.000 ljudi. Senzibilitet ove vlade za radnike i njihova prava je vrlo nizak. Lijeva koalicija dokida im prava i oduzima radna mjesta, ljevičari su jedino kad treba radnike plašiti avetima prošlosti. Mislim da je vrijeme da se tome kaže dosta! Ovako više ne ide - izjavio je Karamarko. Potpredsjednik HDZ-ova Odbora za poduzetništvo, obrt i rad Boris Kunst ustvrdio je konfuzna politika ove Vlade doprinjela općem osiromašenju građana i vodi nas u sve težu i težu gospodarsku situaciju.

- Ova Vlada nema stručni kapacitet za demontira socijalnu bombu koja je sve bliža Banskim dvorima - izjavio je bivši sindikalac.

Kazao je i da će HDZ-ovci sudjelovati na prosvjedu, ali da pritom neće nositi nikakva obilježja.

Zeleni se opet vraćaju u 'jato'?

Tijekom večeri i noći uklonjeni su sporni izborni promidžbeni plakati koalicije HDZ, HSP dr. A. Starčević i drugih partnera koji su podigli prašinu u dijelu  javnosti. Na prilazu Novom mostu preko Kupe gdje su najprije osvanuli nisu više bili. Zbog toga je koalicijski partner HDZ i drugih stranaka Koalicije Volim Sisak, lider Zelene liste Milan Lončar u subotu je obznanio da istupa iz Koalicije i u izbore ide samostalno. 

U nedjelju, nakon uklanjanja spornih plakata, Lončar nam je kazao da je odluka o izlasku donesena u stranci, a o eventualnom povratku odluku može donijeti samo stranka. Najavio je sjednicu stranke u ponedjeljak na kojoj će se vjerojatno razgovarati i o eventualnom povratku Zelene liste u koaliciju.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 352
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...