Obavijesti

News

Komentari 216

Kardinal Bozanić na polnoćki: Božić poziva na novi stil života

Kardinal Bozanić na polnoćki: Božić poziva na novi stil života
1

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić rekao je kako Božić na različite načine i različitom snagom obuzima čovjeka te ispunja i nadahnjuje ljudsko srce...

VIDEO

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u subotu navečer na misi polnoćki u Zagrebačkoj prvostolnici kako hrvatski naziv Božić, Mali Bog, govori da se Bog spustio do čovjeka s tolikom ljubavlju da je postao malen, Bog po čovjekovoj mjeri pa stoga Božić čovjeka ne ostavlja ravnodušnim i zato je Božić sveti dan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čarolija Badnje noći: Zagrebačka katedrala svijetli radošću i veseljem mnoštva vjernika i svih ljudi dobre volje Reporter: Maja Furjan

Posted by 24sata on Saturday, December 24, 2016

Naglasio je kako su noćas hrvatske crkve i crkve cijeloga svijeta gdje se okupljaju kršćani na slavlju Isusova rođenja otvorene i obasjane te da je u njima mnoštvo vjernika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE TKO JE SVE BIO NA POLNOĆKI:

5
| Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Istaknuo je kako Božić na različite načine i različitom snagom obuzima čovjeka te ispunja i nadahnjuje ljudsko srce. On nam, kako je rekao, objavljuje Božje otajstvo.

Po kardinalovim riječima Crkva se ne raduje samo zbog drevnog događaja koji se zbio prije nešto više od dvije tisuće godina, nego prije svega zbog toga što nas danas, sada, Bog Otac obnavlja u Sinu svome koji je rođen u Betlehemu.

Bog je, kako je istaknuo, u Isusu postao malen, nama pristupačan i blizu da bi bio naš put, naša istina i naš život.

Poručio je kako je Milost Božja po njegovim riječima, spasiteljica i odgojiteljica svih ljudi, koja poziva da revnujemo oko dobrih djela i to tako da se odreknemo bezbožnosti i svjetovnih požuda te da u svijetu živimo razumno, pravedno i pobožno.

Naglasio je kako nas Božić poziva na novi stil života, na nove odnose među ljudima, na alternativni život u svijetu u kojem će biti više velikodušnosti, opraštanja i istinske ljubavi.

Zagrebački nadbiskup u skladu s evanđeljem spomenuo se i Sirije, koja nam, kako je rekao, doziva u svijest tolike, gotovo svakidašnje slike i izvješća o strašnom ratu, dnevnim stradanjima i brojnim izbjeglicama te nas potiče na molitvu da umukne oružje i prestane rat te da se prognani vrate na svoja ognjišta.

Istaknuo je kako je rođenje Isusovo poruka radosti i mira za svakog čovjeka. Evanđelje nudi mogućnost promjene svijeta, društva i svakog čovjeka, kako bi se u našem društvu mogle događati mnoge radosne vijesti - nova rođenja u obiteljima, mogućnost posla za mlade i nezaposlene, poštivanje ljudskog dostojanstva svakog čovjeka, smanjenje napetosti u međuljudskim odnosima, zaštita ljudskog života u svim njegovim fazama od začeća do naravne smrti, rekao je Bozanić.

Poručio je da noćas Božja budućnost kuca na vrata našega srca te pozvao da vjernike da se približe novorođenom Djetetu u jaslicama, sa svojim radostima i nadama, brigama i tjeskobama jer, rekao je, Isus je došao zbog nas takvih kakvi jesmo.

Istaknuo je kako Bog ljubi čovjeka te za njega trpi. „Bog je dobar, dobrostiv, istinit, daleko od srdžbe, jer Bog je jedini dobar“, rekao je Bozanić i poželio "da se dogodi Božić u našoj domovini Hrvatskoj, u našem gradu Zagrebu, u svakoj obitelji, u našim srcima".

Zagrebački nadbiskup na kraju je čestitao Božić i poželio svima radost Božje blizine, čestitke i želje je povjerio zagovoru Presvete Bogorodice Marije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 216
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag