Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Karma za drift: Pokosio je troje u publici, sad mu prijeti zatvor

Mladić (24) svojim je BMW-om udario u gume na stazi za drift na zagrebačkoj Radničkoj cesti 20. siječnja. Odbio se i zabio u tri gledatelja. Sad su ga prijavili za ugrožavanje života

26 komentara

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje i prijavili 24-godišnjaka jer je 20. siječnja ugrozio živote dva muškarca i žene na Radničkoj cesti.

- Na otvorenom prostoru poduzeća, gdje je po dogovoru bilo organizirano prezentiranje sportskih vozila i sportske vještine "drift", on je bez znanja članova kluba, sa svojim BMW-om izašao na poligon - napisali su iz policije. Uspio je napraviti dva okreta te je, vjerojatno zbog neiskustva, izgubio kontrolu i pokosio troje gledatelja u publici. Nesreća je mogla biti i teža jer je među njima bilo i male djece.

- Taj dečko uopće nije trebao driftati. Svoj BMW izložio je među ostalima u hali i krenuo van. Završio je bez dopuštenja na stazi - rekao nam je tada Tomislav Starešina, jedan od voditelja Royal Performance Motorsporta, autokluba u nastajanju.

Prema snimci jednog od svjedoka, ljudi u publici nisu uspjeli pobjeći autu koji je jurio na njih. Prvo je udario u gume koje su bile postavljene uz stazu. Lupio je u rubnjak koji ga je odbio u gledatelje. Auto je doslovno pokosio ljude.

- Oštećeni su dva dana kasnije u KBC Sestre milosrdnice zatražili liječničku pomoć gdje je utvrđeno da je 24-godišnjak teško ozlijeđen, dok su 24-godišnjakinja i 23-godišnjak lakše ozlijeđeni - napisali su iz policije. Prijavu su poslali Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a ako podignu optužnicu, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message