News

Komentari 9

Kastrov veliki ulov: Dilerima nanjušio 25 kilograma trave

Kastrov veliki ulov: Dilerima nanjušio 25 kilograma trave

Osim marihuane pronađeno je i 58 grama kokaina, 114 grama creatina (tvari za povećanje mase kokaina), dvije digitalne vage te 19.000 kuna i 4.100 eura

Riječka policija je uz pomoć policijskog psa Kastrova pronašla gotovo 25 kilograma marihuane.

Rezultate kriminalističkog istraživanja u petak je na konferenciji za medije predstavio Dalibor Jozinović, voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je privela i osumnjičila dvojicu muškaraca, stare 23 i 26 godina.

U automobilima i stanovima pronašli su i oduzeli 24,9 kilograma marihuane pakirane u više paketa.

Osim marihuane pronađeno je i 58 grama kokaina, 114 grama creatina (tvari za povećanje mase kokaina), dvije digitalne vage te 19.000 kuna i 4.100 eura.  Spomenute policija sumnjiči da su pronađenu drogu neovlašteno posjedovali u namjeri daljnje prodaje te su obojica kazneno prijavljeni za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet droga te predani pritvorskom nadzorniku.  

Obojica muškaraca do sada nikad nisu imali počinjeno niti jedno kazneno djelo, a sva će droga završiti u spalionici.

Osim otkrića slučaja, na konferenciji za novinare djelatnici su predstavili i psa Kastra, posebno obučene njuške za detekciju droga koji je mješanac njemačkog i belgijskog ovčara.

Kastro je u policijskoj službi od studenog prošle godine, a ovo mu je treća velika akcija.

Na službene događaje, kao i danas, došao je u službenoj pratnji svog vodiča, policijske službenice koja ga trenira i brine o njegovom zdravlju, ishrani i drugim potrebama.

- Ono što je Messi za nogomet, Kastro je za polciju - zaključio je Dalibor Jozinović, voditelj Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske. 

 

Najčitaniji članci