News

Komentari 159

Podmetao bombu i poginuo: 'Vjerojatno je bila za mene...'

Podmetao bombu i poginuo: 'Vjerojatno je bila za mene...'

U eksploziji nepoznate naprave smrtno je stradao muškarac, a pretpostavlja se da je stradao dok je podmetao eksploziv na kamion Milana Basare, vlasnika kuće ispred koje je bio parkiran kamion...

Zvao me susjed u tri sata da je eksplodiralo, kao da je puklo nešto na kamionu. Kada sam došao tu i kada smo gledali tuda, dečki iz policije i ja, našli smo nogu. Gledali smo od kuda je eksplozija mogla doći, što se dešava iz kamiona, a na kraju smo našli mrtvog čovjeka. Dalje je sve na policiji i da očevidom utvrde, tko je, što je, ja ne znam - rekao je Milan Basara, vlasnik obiteljske kuće u Popović Brdu ispred koje je noćas oko 2,55 sati na njegovu parkiranom kamionu odjeknula snažna eksplozija.

POGLEDAJTE VIDEO:

U eksploziji nepoznate naprave smrtno je stradao nepoznati muškarac, a pretpostavlja se da je stradao dok je podmetao eksploziv na Milanov kamion.

- To je vjerojatno bilo meni namijenjeno, no tko i zašto ne znam. Nitko mi se nije prijetio, stvarno ne znam niti sumnjam na nikoga. Ja nisam tada bio ovdje, ovdje ne stanujemo, već u drugoj kući sedam kilometara dalje. Mjesec dana sam sa suprugom tu boravio dok sam renovirao drugu kuću, a inače ovdje samo navraćam jer tu držim kamion - rekao je Milan, dodajući da je eksplozija bila toliko snažna da je susjed pao s kreveta kad je odjeknula.

Tome u prilog svjedoči i to što je sa tla podigla i odbacila kamion u kuću od koje se odbio, a njegovi dijelovi rasuli su se i nekoliko desetaka metara uokolo. Osim štete na Milanovoj kući na kojoj su izbijeni prozori i uništen krov, šteta je nastala i na nekoliko susjednih kuća na kojima su popucala stakla prozora. Mještani su još u šoku od snažne eksplozije koja je ih je u sred noći probudila iz sna i tek rijetki koje smo sreli su nam tek rekli da se Milan inače bavi drvima, no ništa drugo im nije poznato zbog čega bi se nekome zamjerio da se na tako nešto odlučio. Policija je ogradila područje i zatvorila promet županijskom cestom kroz naselje, te u petak ujutro započela s očevidom koji rukovodi zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu. Na mjestu događaja istragu provode i istražitelji forenzičnog Centra Ivan Vučetić iz Zagreba.

-U ovom trenutku se za sada ništa više dodatno ne mogu reći osim za sada poznatih informacija da je u eksploziji u Popović Brdu jedna osoba nepoznatog identiteta smrtno stradala. U tijeku je očevid u kojem sudjeluju i vještaci Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić iz Zagreba koji utvrđuju vrstu i način eksplozije. Ima dosta tragova i očevid će na mjestu događaja potrajati, a u tijeku je i kriminalistička istraga - rekao je Mladen Krajačić, zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu koji rukovodi očevidom na Popović Brdu.

Najčitaniji članci