Obavijesti

News

Komentari 286

"Kaznena prijava protiv Vlade je potpuno neutemeljena..."

"Kaznena prijava protiv Vlade je potpuno neutemeljena..."
1

Jedan dio naše suradnje sa Zlatkom Hasanbegovićem, kao članom HDZ-a je gotov, a kako ćemo novu suradnju uspostaviti je tek pred nama, kaže premijer

VIDEO

Pojačani sustav kontrole na granicama nije ništa neuobičajeno. Potrebna je kontrola ulaska i izlaska. One zemlje u kojima su se dogodili teroristički napadi gledaju na to drugačije nego mi. Potrebno je ojačati unutarnju i vanjsku sigurnost EU-a pogotovo u situacijama u kojima su moguće veće prijetnje, rekao je u utorak premijer Andrej Plenković na Danu Europe na Europskom trgu u Zagrebu.  

Premijer Plenković o kaosu u HDZ-u i Vladi Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on 9. svibnja 2017

Komentirao je i nedavne predsjedničke izbore u Francuskoj i rekao da su su oni poruka ohrabrenja.  

Na pitanje zašto nije sudjelovao na akademiji povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i oslobođenja Zagreba, Plenković je rekao da je imao druge obaveze i da je poslao izaslanika Jasena Mesića. 

Plenković je komentirao i situaciju u Agrokoru. Ponovio je kao izvanredna uprava radi i omogućava da kompanija funkcionira.

- Mi smo u kontaktu s gospodinom Ramljakom i vodimo računa da proces bude održiv. Siguran sam da će se svježa likvidnost povjerenje kreditora nastaviti - kaže Plenković.

Za izjavu Milijana Brkića o Miloradu Pupovcu je rekao da je predimenzionirana. Ponovio je da su manjine dio parlamentarne većine.

- U Saboru će biti i dalje uz nas - rekao je Plenković.  

Komentirao je i kaznenu prijavu koju je protiv Vlade podigla Slobodna Hrvatska.

- Neutemeljeno, neosnovano. Ako razgovarate s Glasnovićem onda znate da je njemu bitno kako poboljšati komunikaciju iseljeništva i kako riješiti problem mirovina za HVO, a to je i onako bilo najavljeno u travnju - rekao je Plenković.

Premijer je kazao kako većinu u Saboru ima i bez Hasanbegovića te da u HDZ-u više nema nezadovoljnih.

- Neće nitko slijediti taj primjer. Imali smo jučer raspravu koja je bila trezvena. To je odabir  Hasanbegovića, a ja sam kazao da je svatko na neki način sam taj koji odlučuje o svojoj budućnosti. Statut je jasan. Jedan dio naše suradnje s njim kao članom HDZ-a je gotov, a kako ćemo novu suradnju uspostaviti je tek pred nama - kazao je.

- Nemam kristalnu kuglu, ali HDZ je brend. To je stranka koja je bila najvažnija kod stvaranja samostalnosti. Predvodila je sve ključne procese od NATO-a i EU. Sada je pozicioniramo na desni centar, u narodnjaštvo i demokršćanstvo - zaključio je Plenković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 286
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fic je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192