News

Komentari 134

Specijalac zbog iznude ide u pritvor, Lučić je i dalje u bolnici

Specijalac zbog iznude ide u pritvor, Lučić je i dalje u bolnici

Karlovačka policija se oglasila u nedjelju i potvrdila da je u slučaju iznude nastavljena istraga - Leon Lučić je još u bolnici radi teških ozljeda, a specijalac ATJ-a predan je pritvorskom nadzorniku

Leon Lučić, zvijezda serijala "Krim Tim 2" i Andrija Vrhovac, specijalac ATJ Lučko sada su službeno osumnjičeni za kazneno djelo iznude u pokušaju, a Lučić dodatno i za kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Vrhovac je udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, te je predan pritvorskom nadzorniku i u pritvoru ostaje 30 dana. Sve to potvrdila je karlovačka Policijska uprava koja se u nedjelju oglasila priopćenjem, ali u njemu nije navela ničije ime, već samo dob.

- Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen - navodi se u priopćenju.

Policija je potvrdila je Leon Lučić još uvijek u bolnici radi teškog zdravstvenog stanja.

Najčitaniji članci