News

Komentari 5

KB Dubrava otvara dodatne jedinice intenzivne njege

KB Dubrava otvara dodatne jedinice intenzivne njege

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježene 2422 nove osobe zaražene koronavirusom, 1337 pacijenata je na bolničkom liječenju, od kojih njih 144 na respiratoru

Samo od početka tjedna zaražene su 6832 osobe, danas je u odnosu na početak prošlog mjeseca gotovo dvostruko više pacijenta na respiratoru i 60 posto više pacijenata u bolnicama. Sve to upućuje da itekako ima prostora za napredak u borbi protiv epidemije, rekao je Beroš na sjednici Vlade.

Od jučer su 2632 uzorka poslana na sekvencioniranje, a kod 67 posto zabilježena je britanska varijanta, prenosi N1.

U Hrvatsku je dosad stiglo više od pola milijuna doza cjepiva, a potrošene su 463 tisuće doza, odnosno 86 posto.

Beroš je rekao kako se ponovo otvaraju dodatne jedinice intenzivne njege u KB Dubrava, ali i u ostalim bolnicama ovisno o potrebama.

- Zdravstveni sustav ne može zamijeniti doprinos koji u zaštiti vlastitog zdravlja može dati svaki građanin svojim odgovornim ponašanjem, upozorio je Beroš ususret uskršnjim blagdanima.

Nacionalni stožer jučer je primio zahtjev Primorsko-goranske županije za strožim mjerama, o čemu će tijekom dana biti donesena odluka, a očekuje se i zahtjev Grada Zagreba.

Inspektori civilne zaštite proveli su u razdoblju od zadnje sjednice Vlade gotovo 19 tisuća nadzora, a utvrđeno je 66 nepravilnosti.

- Policija je utvrdila 206 kršenja mjera samoizolacije i četiri kaznena djela širenja zaraznih bolesti, rekao je čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Najčitaniji članci