Obavijesti

News

Komentari 12

Kćeri stalno pitaju kada će se mama (26) vratiti kući

Kćeri stalno pitaju kada će se mama (26) vratiti kući
1

Klara je, u 24. tjednu trudnoće, zbog komplikacija na plućima zbog svinjske gripe završila u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.

VIDEO

Klara, moja Klara, vratila si nam se, nježno je Zlatko Sabljak (26) govorio trudnoj supruzi. Čvrsto ju je držao za ruku ne trudeći se brisati suze, koje su nezaustavljivo tekle. Nakon devet dana agonije i neprospavanih noći vijest o Klarinu oporavku dala mu je novu snagu. Ona je, u 24. tjednu trudnoće, zbog komplikacija na plućima uslijed svinjske gripe završila u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.
- Danas mi je bio najsretniji dan u posljednja dva tjedna. Klara se probudila iz kome i nije više priključena na umjetna pluća. Liječnici su je na respiratoru ostavili zbog otežanog disanja, ali ona je 50 posto bolje nego posljednji put kada sam je vidio, a to je bilo još u ogulinskoj bolnici - u dahu priča Zlatko. Zbog respiratora njegova supruga još ne može govoriti, no svjesna je svega, sve čuje i razumije.
- Do sada sam je gledao samo kroz staklo, a sada sam mogao biti blizu nje, dotaknuti je i poljubiti. Rekao sam joj kako naše kćeri, Viktorija i Magdalena, stalno pitaju za nju i iščekuju kada će se vratiti kući te da je pozdravljaju i šalju joj puno poljubaca. Stisnula mi je ruku i plakala. Plakali smo zajedno - prepričava Zlatko prvi susret sa suprugom. Posjetit će je, kaže, danas na Staru godinu. Iako još ne zna kada će mu supruga doći kući, obitelj Sabljak i dalje moli da Klara izbori ovu najtežu životnu bitku i da se što prije vrati kući u Dujmić Selo, gdje će joj pripremiti spektakularan doček.
Unatoč pomoći i podršci obitelji i prijatelja, svaki dan bez Klare Zlatko je teško proživljavao. Najteže su mu padala pitanja kćeri kada će se mama vratiti kući.
- Situacija je sad takva. Nadam se, vjerujem u Boga i nadam se da će nam Bog pomoći. Trebamo je i dječica i ja - kroz suze nam je pričao Zlatko. Dodao je kako bez supruge za njega nije bilo ni Božića i da mu je sve ravno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"