Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kći HDZ-ova vijećnika: Tata me tukao kuhačom zbog ocjena...

Nakon što je u Facebook grupi #spasime ispričala kako ju je otac zlostavljao, djevojka nam je ispričala svoju priču. Prozvani vijećnik tvrdi kako je nikad nije zlostavljao, već da ju je čak spašavao

Foto: slavonski.hr, pixsell
413 komentara

Već se pokušao ograditi i ima cijeli HDZ iza sebe, ali ni HDZ ne može biti jak kao sve žene koje su stale iza mene, govori nam kći (25) požeškog vijećnika Igora Krizmanića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon što je u Facebook grupi #spasime ispričala kako ju je otac zlostavljao, Petra je, zbog svoje hrabrosti, izazvala divljenje žena diljem zemlje. Nije joj, priznaje, bilo lako progovoriti, a nada se da će svojom pričom pomoći , kako kaže, ostalim ženama da vide da se ne treba bojati pogledati vragu u oči.

- Bila sam toliko mala da se ne sjećam kad nas je počeo zlostavljati. Međutim, nisam željela da moja priča ode u političkom smjeru. O njemu ne razmišljam ni kao o političaru ni kao o vijećniku. On je u mojim očima običan čovjek, otac i nasilnik - govori Petra na početku našeg razgovora.

Vjeruje ipak kako će Krizmanić pokušati ublažiti cijelu priču jer je prije politike bio samo “obični konobar u svijetu kurvi i alkohola”.

- Jednom sam mu prešutjela da sam dobila jedinicu u školi. Dočekao me sjedeći na stolu s kuhačom u ruci. Natjeravali smo se oko stola, a kad me uhvatio, toliko me pretukao, da sam morala lagati da me ugrizao pas - prisjeća se hrabra djevojka.

Otac ju je, tvrdi, jednom i lupio vratima jer je željela s prijateljicom na sladoled, što joj on nije dopustiti.

Krizmanić je, kaže, psihički maltretirao nju, njezinu majku i brata. 

- Dok je još bio u braku s majkom, imao je zaručnicu kojoj je obećavao da će je oženiti. To smo saznali tek kasnije. A onda se oženio s majčinom najboljom prijateljicom - priča Petra.

I problemi su tek onda započeli. Petrina majka naslijedila je kuću, a Krizmanić, kojem je zbog braka s Petrinom majkom pripala njezina polovica, s novom ženom silno želio useliti u nju. Psihičkim zlostavljanjem, tvrdi djevojka, pokušao ih je iseliti.

- Usred zime isključio nam je plin što je mogao jer je priključak glasio na njega. Subotom i nedjeljom dolazili su nam ljudi koji su tvrdili da kupuju našu kuću. Onda nas je i tužio želeći dobiti dio kuće - prisjeća se.

Nasilje su, kaže, prijavljivale, ali bezuspješno.

- Malo bi se primirio pa bi nasilje krenulo opet. Prijetio je i mojim prijateljicama, a na sudu me nazvao kurvom - ispričala nam je djevojka.

Krizmanić ih je na kraju, dodaje kroz plač, uspio istjerati iz kuće.

- Mami je isplatio po meni jako malu svotu - govori.

Fizičko zlostavljanje, priča nam, lakše je podnijela od psihičkog. Na kraju, ono se vjerojatno može i dokazati.

- Vrijeme je da se čuje istina. Moja, i svih drugih žena - zaključuje Petra svoju potresnu ispovijest.

Kontaktirali smo i vijećnika koji tvrdi kako su sve optužbe koje je iznijela njegova kćer lažne.

- Ne znam što da vam kažem. Demantiram sve što je moja kći navela. Ne znam koji je uopće cilj ovoga - kaže Igor Krizmanić.

Na pitanje poriče li da je ikada bio nasilan prema bilo kojem članu obitelji, odgovara:

- Naravno da sve poričem. Pa ja podržavam pokret protiv nasilja, a pogotovo sam protiv nasilja nad djecom.

Sve se, kaže, može provjeriti. Štoviše, tvrdi da je on spašavao kćer.

- Kad me kćer prije 10 - 15 godina prijavila za zlostavljanje, morao sam je spasiti od kazne za lažnu prijavu.

Ispričao nam je da je zamrznuo političke dužnosti.

- Zamrznuo sam sve svoje političke funkcije dok ne dokažem svoju nevinost, jer ne želim naštetiti ni svojoj stranci ni obitelji kojoj volim - zaključio je.

Posinak: Igor je dobar i pošten čovjek, nikada nikome nije napravio ništa loše'

Posinak (19) Igora Krizmanića kojeg je kći javno optužila za obiteljsko nasilje, javio se s potpuno drugačijom pričom.

Za Dnevnik.hr je rekao da trenutno studira i živi u Zagrebu. Kaže da su ga tvrdnje njegove polusestre zaprepastile, jer, kaže, Igor Krizmanić nikad nije povisio glas na njega niti je ikad vidio da je nešto loše rekao svom sinu i kćeri iz prvog braka. 

- Moj očuh Igor Krizmanić je prije svega jako dobar i pošten čovjek. Živim s njim već punih 15 godina i niti u jednom trenutku nije ništa loše napravio niti meni niti nikome u mojoj blizini. Njegov sin i kćer su također živjeli s nama neko vrijeme dok im to njihova majka nije zabranila, imali su sve što im treba i Igor nikada nije njima ništa loše rekao, a kamoli učinio. Prije svega im je htio biti tata, ali njihova mama ih je stalno udaljavala - kaže posinak.

Motiv za izlazak u javnost mu je, kako kaže, to što "niti jedan brižni otac kao Igor ovo ne zaslužuje jer se borio za njih cijeli svoj život, a oni im vraćaju na ovakav način".

Možda vas zanima i ovo:
Message