Obavijesti

News

Komentari 182

Kerum nije govorio: 'Šume su zanimljive, ali nije to za mene'

Kerum nije govorio: 'Šume su zanimljive, ali nije to za mene'
9

Željko Kerum još se nije javio za riječ od kad je postao saborski zastupnik. Najavio je da će to prvi puta učiniti danas, no nakon sestre ipak nije izašao pred govornicu

VIDEO

Prvi zastupnik koji je jutros kročio i u Sabor i u sabornicu bio je Željko Kerum. Splitski gradonačelnik mjesecima se nije pojavio na Markovu trgu. Zapravo je od početka mandata u Sabor došao svega nekoliko puta. Niti jednom nije govorio u sabornici, ali to je najavio za danas. 

Jutros još nije odlučio o kojoj će točki dnevnog reda pričati, ali je rekao kako će o tome razmišljati u automobilu prije dolaska u Sabor.

- Uzeo sam točke, gledam koja je meni prikladna da se javim i nastojat ću se javiti - kazao je Kerum za Media servis

Objasnio je da nema vremena pa se zato u zadnji čas priprema za svoj prvi saborski nastup.

Popio kavu s Jadrankom Kosor

Prije sjednice Sabora Kerum je popio kavu s Jadrankom Kosor, novom šeficom njegova kluba zastupnika. Njegova sestra Nevenka Bečić odmah je jutros iskoristila privilegije kluba. U ime kluba govorila je o zakonu o šumskom reprodukcijskom materijalu.

Bečić i Kerum prijavili su se zajedno za govor u ime svog kluba, no nakon što je Nevenka Bečić završila njezin brat nije izašao pred govornicu. Navodno je došlo do nesporazuma prilikom upisivanja govornika za raspravu o ovom zakonu. Još uvijek postoji mogućnost da će se javiti u pojedinačnoj raspravi i tako ispuniti svoje obećanje.

Bilo mu dosadno pa igrao 'križić-kružić'

Novinari su primijetili da je Kerumu očito bilo jako dosadno u saborskoj klupi jer je na materijalu s dnevnim redom igrao 'križić-kružić'.

Nakon samo sat i pol Kerum je napustio sabornicu.

- Imam neke obaveze pa ću otići iz Sabora, ali vratit ću se kasnije - rekao je. Opravdao se zbog toga što nije govorio u sabornici. Do stanke koja je počela oko 13.30 sati Kerum se još nije vratio u Sabor, a ni pola sata nakon završetka stanke nije se pojavio. 

Iako je jutros u 11 rekao da će se vratiti. Na saborskim hodnicima već kruže šale na račun njega.

- Hoće, hoće. Vratit će se. Ali za šest mjeseci - govore u Saboru.

Ipak nije govorio: 'Nisu to teme za mene'

- Nije ni jedna točka bila približno temi o kojoj bih ja mogao raspravljati. Šume su bitna stvar za Hrvatsku, ali to nisu teme o kojima bih ja raspravljao - objasnio je Kerum te dodao da je od rasprave odustao na prijedlog njegove sestre Nevenke Bečić i kolegice iz kluba Jadranke Kosor. Kasnije je Kosor iznenađeno rekla: "Na moj prijedlog?!"

Iako nije govorio, Kerum je primijetio kako je sabornica poluprazna - po njegovoj procjeni ondje je svega 30 posto zastupnika. Među većinom neprisutnih zastupnika do danas je redovito bio i on sam.

- Takvi su propisi. Možda bi trebalo promijeniti propise. Propisa se ljudi drže. Neki ove propise koriste - zaključio je Kerum i odmah dodao kako je u Saboru redovito bila njegova sestra dok je on bio na terenu.

- Osim toga nismo imali veliku mogućnost za govoriti. Sad kad imamo klub te su se mogućnosti povećale - rekao je.

Nije pratio sjednice ni na TV-u: To ne mogu gledati ni penzioneri

S obzirom na to da je Keruma prilično iznenadio malen broj zastupnika u sabornici, novinari su ga pitali znači li to da ni na TV-u nije pratio sjednice Sabora.

- I penzioneru je teško gledati isti program cijeli dan kamoli ne nekom tko ima obaveza - rekao je Kerum.

Nakon izbora će dolaziti u Sabor

Najavio je da će nakon lokalnih izbora dolaziti u Sabor, a ako zaključi da ne stiže ima zamjensku varijantu - netko drugi doći će na njegovo mjesto u Sabor.

- Petar Sapunar, profesor - rekao je Kerum. Dodao je da će i za Nevenku doći zamjena pobjedi li ona na lokalnim izborima. 

Nije prošlo ni pola sata otkako je izašao iz zgrade Sabora, a Kerum je, doznajemo, već sjeo na kavu na Cvjetni trg.

Sestra mu je savjetovala da ne govori

Nevenka Bečić potvrdila je da je Kerumu savjetovala da ne govori u sabornici.

- Savjetovala sam mu da ne govori jer je umoran, sinoć je vozio pa gostovao na HRT-u - rekla je Bečić. Dodala je kako će njezin brat i ubuduće dolaziti u Sabor i da ovaj dolazak nema veze s promidžbom pred lokalne izbore. Na pitanje kako će dolaziti ako planira zamjenu rekla je:

- Ne znam, pitajte njega. U stvari znam ja sve, ali neću komentirati njegove izjave - rekla je.

Bečić je, čini se, prilično uvjerena u svoju pobjedu na lokalnim izborima. Novinari su je pitali tko će biti njezina zamjena ako pobjedi na izborima.

- Nema ako. Ja ću postati županica. Neću vam reći tko će me zamijeniti u Saboru. Istražite - odgovorila je.

Sabor danas o šumskom reprodukcijskom materijalu

Hrvatski sabor danas raspravlja o konačnom tekstu izmjena Zakona o šumskom reprodukcijskom materijalu, koji predviđa završnu tehničku prilagodbu nacionalnog zakonodavstva europskim propisima u području šumskog reprodukcijskog materijala. 

Zakon se usklađuje s europskim direktivama što znači da  Hrvatska ulaskom u EU postaje dijelom jedinstvenog tržišta, pa više nema uvoza iz država članica EU, već se uvodi novi termin "premještanje". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu