Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Kerum otvara konobu: 'Kuvat ću hobotnicu, mora biti dobro'

Želim pokazati svima da tamo di ima volje ima i načina. Kad mi ne daju doli, ja ću otvoriti konobu Pršut na drugom mistu, ali to ne znači da sam odusta' od Bihaćke, objasnio je Kerum

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell/Privatna arhiva
11 komentara

Željko Kerum ipak će otvoriti konobu Pršut, ali ne u vili Antičević u Bihaćkoj ulici u središtu Splita nego u Lori, u istom prostoru gdje je proteklih godina držao restoran Lora Grill. Prostor je, kaže, preuredio, a glavni kuhar će biti upravo on. Na ovakav potez nagnao ga je čisti dišpet jer mu je projekt u vili zaustavljen, što zbog susjeda, što zbog konzervatora.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Želim pokazati svima da tamo di ima volje ima i načina. Kad mi ne daju doli, ja ću otvoriti konobu Pršut na drugom mistu, ali to ne znači da sam odusta' od Bihaćke. Čim se stvore uvjeti, ja ću konobu prebacit u vilu - otkriva nam Kerum. Na pitanje u kojoj je fazi postupak pred institucijama, odnosno građevinskom i inspekcijom Ministarstva kulture, Kerum kaže kako su predali projektnu dokumentaciju i sad mogu samo čekati.

- Oni se sada trebaju uguslasiti oko restauracije. Vidiš kakva je to situacija, ta cila kuća se raspada, a meni ne daju da uredim vlastiti prostor. Pa nije to Dioklecijanova palača. A ne smeta im krov od susida koji je od azbesta. Al' neću ja odustati - kaže Kerum.

NARUŠIO JE STATIKU? Inspekcija u Kerumovoj vili: 'Tu želim napraviti konobu Pršut'

Na pitanje zašto ne uredi apartmane kad već ne ide s konobom kaže: "Ma neću iz dišpeta!" Povrće koje je posadio u dvorištu vile Antičević, kupus, salata i raštika, sada je već lijepo naraslo, pa bi se moglo, smije se, naći na meniju u konobi Pršut na drugoj adresi.

- Bit će to jedna lipa konoba, a ja ću tamo kuvati svaki dan. Spiza će biti prava domaća, a ovaj misec kuvat ću bakalar na više načina, a bit će tu i hobotnice. Kako je vrime od kolinja, bit će i svinjetine na grillu, pršuta, pečenica... Nećemo ići u široko. Moram to dobro skuvat. Neću da mi ljudi govore da to ne valja – najavljuje Kerum.

'MA ZNAM JA TO RADIT' Kerumu su ispred vile ostavili upute kako nakiseliti kupus...

Inače, restoran Lora Grill tijekom proteklih par sezona otkako je otvoren radio je samo tijekom zime jer bi Kerum ljeti mijenjao adresu s onom u Rogoznici gdje ima hotelski kompleks i gdje se također često uhvati kuhače, a kuha ne samo za familiju, već i za radnike i za goste.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message