Obavijesti

News

Komentari 0

Kerum nije ni došao u stožer, a Bandić doživio potpuni fijasko

Kerum nije ni došao u stožer, a Bandić doživio potpuni fijasko
4

Dugogodišnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i njegova Stranka rada i solidarnosti na parlamentarnim su izborima, kako zasad stvari stoje, dočekali svoj kraj

VIDEO

Prema izlaznim anketama agencije Ipsos za RTL, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostvario je za sebe povijesno loš rezultat. On je u prvoj izbornoj jedinici, gradu Zagrebu, dobio svega 0,79% glasova.

Pratite emisiju Izbori 2020 - Izborna noć na 24sata

Prema trenutnim rezultatima DIP-a Milan Bandić, tj. njegova Stranka rada i solidarnosti, ne ulazi u Sabor.

To je još jedan dokaz da moć gradonačelnika opterećenog zaista nebrojenim aferama nezaustavljivo kopni. 

7

Bandić: Ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti značajan rezultat

- Dok god u Zagrebu radimo svoj posao pošteno i korektno i nosimo teret odgovornosti dviju kriza - Covid i potres, ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti neki značajan rezultat, objasnio je u nedjelju Milan Bandić neuspjeh na parlamentarnim izborima, na kojima je ostao bez mandata. 

Bandić je u stožer svoje stranke došao oko 21,15 sati te odmah izjavio da čestita pobjedniku izbora za 10. saziv Sabora - HDZ-u i svima koji su već sigurni da su ušli u Sabor, a posebno onima koji su dali svoj glas Stranci rada i solidarnosti. 

"Dok god radimo u Zagrebu svoj posao pošteno, korektno i nosimo teret odgovornosti dvije krize - Covid i potres, ne možemo na nacionalnom planu zabilježiti neki značajan rezulta", rekao je Bandić.

Na pitanje novinara kako komentira to što je u četiri zagrebačke izborne jedinice dobio vrlo mali postotak glasova i je li to jasna poruka da ga Zagrepčani više ne žele za gradonačelnika, Bandić je odgovorio kako treba pričekati konačne rezultate pa će onda donositi prosudbe. 

Nije htio odgovoriti na pitanje o lokalnim izborima, koji su iduće godine u svibnju, poručivši umjesto toga da se "vidimo ujutro u 7 sati na Domovinskom mostu".

Upitan je li iznenađen premoćnom pobjedom HDZ-a, Bandić kaže da nije iznenađen. "U zadnjih 30 godina izmjenjuju se dvije stranke na vlasti i hrvatski ljudi znaju kako žive, to je rezultat izbora. Korektno je i dovoljno od mene da sam čestitao izbornim pobjednicima", rekao je.

U stožeru Bandićeve stranke je izuzetno mirno, a okupio se mali broj kandidatkinja i kandidata, članica i članova stranke i simpatizera.


Još jedan gubitnik ovih izbora je i Željko Kerum. Prema trenutnim rezultatima, ni njegova stranka ne ulazi u Sabor. To je u obraćanju medijima priznao i Igor Stanišić. On je čestitao Andreju Plenkoviću te rekao da će se stranka okrenuti lokalnoj politici. 

Željko Kerum na kraju nije ni došao u stožer svoje Hrvatske građanske stranke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..