Obavijesti

News

Komentari 22

'Kim je testirao bombu deset puta jaču od one u Hirošimi!'

'Kim je testirao bombu deset puta jaču od one u Hirošimi!'
1

Vrijednost od 160 kilotona premašuje prilično procjenu iz Vijeća sigurnosti UN-a šefa za politička pitanja UN-a Jeffreyja Feltmana, koji je spomenuo raspon između 50 i 100 kilotona

VIDEO

Sjevernokorejski nuklearni pokus u nedjelju oslobodio je snagu procijenjenu na 160 kilotona, koja je više od deset puta veća od američke bombe bačene na Hirošimu 1945., izjavio je u srijedu japanski ministar obrane, na temelju informacija međunarodne organizacije.

Japan je prvotno obznanio procjenu od 70 kilotona energije proizvedene eksplozijom bombe koju je Pjongjang testirao. Potom ju je, oslanjajući se na brojke Organizacije za ugovor o potpunoj zabrani nuklearnih pokusa (CTBTO), podigao u utorak navečer na 120 kilotona.

U srijedu ujutro ministar Itsunori Onodera objasnio je da je najnovija računica CTBTO-a došla do još većeg rezultata od "oko 160 kilotona", nasuprot 15 kilotona za bombu bačenu 6. kolovoza 1945. na japanski grad Hirošimu od koje je poginulo 140.000 ljudi. 

- Ta računica uzima u obzir potres jačine 6,1 koji eksplozija izaziva - istaknuo je ministar pred tv kamerama.

Vrijednost od 160 kilotona premašuje prilično procjenu iz Vijeća sigurnosti UN-a šefa za politička pitanja UN-a Jeffreyja Feltmana, koji je spomenuo raspon između 50 i 100 kilotona. Južnokorejski dužnosnici procijenili su pak da bomba ima snagu od 50 kilotona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.