Obavijesti

News

Komentari 223

Kim Jong-un je izdao naredbu: 'Treba nam još više streljiva'

Kim Jong-un je izdao naredbu: 'Treba nam  još više streljiva'
1

Kad rat počne, moramo uništiti neprijateljske ključne vojne mete i vladine institucije brzim i iznenadnim napadom. Naši neprijatelji spremaju se za rat, rekao je Jong-un

VIDEO

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un nedavno je naredio državnoj vojnoj industriji da poveća proizvodnju streljiva, objavila je u subotu središnja državna televizija iz Pyongyanga (Korean Central TV Broadcasting Station), javlja Yonhapnews

Prikazali su dokumentarni film u kojem se vidi kako je Kim Jong-un 17. ožujka predsjedao sastankom s radnicima vojne industrije. 

- Kad rat počne, moramo uništiti neprijateljske ključne vojne lokacije i vladine institucije brzim i iznenadnim napadom. Moramo  garantirati kvalitetu naše artiljerije i streljiva kako bi hitrim napadom preduhitrili naše neprijatelje - rekao je Kim Jong-un na tom sastanku. 

Dodao je da se neprijatelji Sjeverne Koreje pripremaju za rat, što iziskuje dodatni angažman i proizvodnju pouzdanog streljiva za Pyongyang.

Državna televizija prikazuje masovne skupove

Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je u subotu snimke masovnih skupova potpore režimu diljem zemlje. Kako su priopćili, deseci tisuća uniformiranih građana skupilo se kako bi iskazali potporu odluci o borbenoj spremnosti zemlje, piše Reuters.

Pjevali su i mahali transparentima na kojima je između ostalog pisalo 'Totalni rat, kaznite SAD i sve njihove sljedbenike bez milosti' te 'Postanimo sami puške i pištolji kako bismo zaštitili dragog Kim Jong-una', izvijestila je televizija.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.