Obavijesti

News

Komentari 2

Kina i SAD će pregovarati o završetku trgovinskog rata

Kina i SAD će pregovarati o završetku trgovinskog rata
1

Kina i SAD održat će 7. i 8. siječnja u Pekingu pregovore u nastojanju da završe trgovinski rat koji izaziva sve veće probleme dvama ekonomijama i svjetskim financijskim tržištima

VIDEO

Dvije države provele su u trgovinskom ratu većinu protekle godine, ometajući protok robe vrijedne stotine milijardi dolara i potičući strahove od globalnog gospodarskog usporavanja.

Radna skupina pod vodstvom zamjenika američkog trgovinskog predstavnika Jeffreya Gerrisha doći će u Kinu kako bi vodila "pozitivne i konstruktivne razgovore" s kineskim kolegama, navodi se u priopćenju kineskog Ministarstva trgovine na njegovoj internetskoj stranici.

Ministarstvo je priopćilo kako su dvije strane potvrdile datume u telefonskom razgovoru, ali nije navelo druge pojedinosti.

Sam u (Bijeloj) kući: 'Osjećao sam se usamljeno bez obitelji'
Sam u (Bijeloj) kući: 'Osjećao sam se  usamljeno bez obitelji'

Na summitu u Argentini krajem prošle godine američki predsjednik Donald Trump i kineski predsjednik Xi Jinping složili su se o "prekidu vatre", odlučivši odustati od uvođenja dodatnih carina na 90 dana počevši od 1. prosinca, kako bi u tom razdoblju pokušali postići dogovor.

Sada se Kina i SAD suočavaju s ožujskim rokom za dovršetak pregovora o završetku štetnog trgovinskog rata, inače bi Washington mogao nastaviti s povećanjem američkih carina na kinesku robu, a Peking s mjerama odmazde.

'Tajvan je dio Kine, ako treba, tamo ćemo poslati i vojsku...'
'Tajvan je dio Kine, ako treba, tamo ćemo poslati i vojsku...'

Trump je izjavio da razgovori o sporazumu dobro napreduju, ali nije jasno hoće li Peking popustiti ključnim zahtjevima SAD-a u vezi trgovinskih neravnoteža, pristupa tržištu i navodnih kineskih zlouporaba intelektualnog vlasništva.

Zadnji ekonomski pokazatelji sugeriraju značajno usporavanje rasta u dvjema najvećim svjetskim gospodarstvima krajem prošle godine.

Proizvodna aktivnost u SAD-u u prosincu je usporila najviše u proteklom desetljeću, dok su kineski podaci u ponedjeljak pokazali da se njihova proizvodnja smanjila prvi put u zadnje dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.