Obavijesti

News

Komentari 0

Kina prijavila 18 novih slučajeva korone, zaraza u Pekingu opada

Kina prijavila 18 novih slučajeva korone, zaraza u Pekingu opada
1

Ukupno 236 novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Pekingu otkako je otkriveno da se lokalna zaraza proširila s veletržnice Xinfadi u jugozapadnom okrugu Fengtai ranije ovaj mjesec

VIDEO

Kina je prijavila 18 novih slučajeva koronavirusa u ponedjeljak što je znak da izbijanje zaraze u Pekingu možda počinje opadati.

Među novim slučajevima, devet je prijavljeno u kineskoj metropoli, što je prvi put da je od 13. lipnja u Pekingu prijavljen jednoznamenkasti broj slučajeva, kad se počelo izvještavati o rezultatima velikog testiranja koje je provedeno u tome gradu. 

Dva slučaja prijavljena su u pokrajini Hebei, u susjedstvu Pekinga, dok je preostalih sedam uvezeno i zabilježeno u Šangaju, Tianjinu, Liaoningu i Shaanxiju, prema riječima zdravstvenih vlasti. 

U Kini su potvrđena 32 nova slučaja od kojih 25 u Pekingu
U Kini su potvrđena 32 nova slučaja od kojih 25 u Pekingu

Ukupno 236 novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je u Pekingu otkako je otkriveno da se lokalna zaraza proširila s veletržnice Xinfadi u jugozapadnom okrugu Fengtai ranije ovaj mjesec. Otad je glavni grad poduzeo drastične korake u suzbijanju zaraze, provodeći masovna testiranja, zatvarajući škole, stavljajući četvrti pod karantenu i zabranjujući putovanja koja nisu nužna.

Novi Zeland postrožava mjere zbog novih slučajeva koronavirusa

Novi Zeland je u ponedjeljak produljio zabranu ulaska kruzera u zemlju i postrožio mjere karantene za posjetitelje nakon što su zabilježeni novi slučajevi koronavirusa u zemlji. 

Na Novom Zelandu umrlo je tek 22 ljudi od Covida-19 i bio je među prvima u svijetu koji je ukinuo sve restrikcije nakon što više nije bilo aktivnih slučajeva, no proteklih dana bilježi nove slučajeve. 

"Produljit ćemo trenutnu zabranu pristanka kruzera koja je trebala isteći 30. lipnja", rekla je premijerka Jacinda Ardern na konferenciji za medije. 

Teretnim plovilima i dalje će se dopuštati utovar i istovar, ribarskim brodovima istovar i drugim plovilima mogućnost popravka na Novom Zelandu, rekla je Ardern, iako će se neke mjere karantene postrožiti. 

Novi Zeland u ponedjeljak bilježi dva nova slučaja Covida-19 i sad je ukupno devet aktivnih slučajeva. 

Svi aktivni slučajevi smješteni su u karantenu nakon ulaska u zemlju, a zasad nema saznanja o lokalnom širenju zaraze. 

Vlada se našla pod pritiskom nakon što je dvjema ženama koje su zaražene koronavirusom greškom dozvoljeno kretanje zemljom. Ardern je prošli tjedan naredila vojsci da nadgleda karantenske objekte. 

Dodatno je postrožila mjere na granicama u ponedjeljak. Oni koji su u karanteni trebaju obaviti više testova na koronavirus i moraju biti negativni prije izlaska iz karantene. 

"Da bi se osoba smatrala niskorizičnom, prije izlaska iz izolacije ili karantene nakon 14 dana treba se testirati i imati negativan nalaz", rekla je Ardern.

Na Novom Zelandu ukupno je 1.163 zaraženih.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21