Obavijesti

News

Komentari 117

Kišni čovjek moj je brat: Jedva čekam da ga vidim i zagrlim

Kišni čovjek moj je brat: Jedva čekam da ga vidim i zagrlim
7

DNK analiza je potvrdila da je Nisvet Kešić brat bezimenog čovjeka iz rapske bolnice kojemu je pravo ime Said. Uz Nisveta Said ima još jednog brata i tri sestre

VIDEO

Osjećaji su presnažni, doista ih je teško riječima prenijeti. Čini mi se kao da se moj brat jučer ponovno rodio.

Ovim riječima Nisvet Kešić (55) iz Zagreba opisuje trenutak kad je od policije dobio potvrdu da je bezimeni pacijent iz rapske bolnice zapravo njegov davno izgubljeni brat Said.

Pokretanje videa...

00:43


I mi smo od policije dobili službenu potvrdu da je metodom DNK analize utvrđeno da je bezimeni pacijent iz bolnice na Rabu brat Nisveta Kešića. To nam je potvrdila i obitelj. Said, naime, ima dva brata i tri sestre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što smo u 24sata objavili priču o kišnom čovjeku s Raba trebalo je samo 36 dana da mu se utvrdi identitet. Sustav dviju država, bivše i sadašnje, nije u tome uspio punih 36 godina.

Bio je dobar i štitio djecu

Dok Nisvet sjedi s našim novinarem Hajrom Merdanovićem, koji je cijelu priču i otkrio, te dok tihim glasom nastoji verbalizirati svu silinu onoga što osjeća, ne prestaje gledati sliku svog brata u objavljenu novinama 24sata. Sličnost je očita. Isti pogled, vidljivo slične crte lica. Nisvet je samo četiri godine stariji od Saida, a mlađeg brata se sjeća kao dječaka koji je imao intelektualnih poteškoća, no nikad nije bio agresivan ili nasilan. Baš suprotno. Štitio je i branio mlađu i slabiju djecu. Uostalom, i osoblje Psihijatrijske bolnice Rab opisuje ga kao vrlo dobroćudnog i nimalo agresivnog pacijenta koji voli ljude, a najviše se veseli kad u čaši, u kojoj se za njega sakuplja sitniš, nađe dovoljno za krafnu i Coca colu.

Uživo: Kako smo otkrili pravu istinu o kišnom čovjeku s Raba Više na http://bit.ly/2cFNG7n

Posted by 24sata on Friday, 30 September 2016

Uvijek se vraćao prije mraka

Dok je Said bio dijete, prisjeća se brat Nisvet, iznad svega je obožavao mehanizaciju - traktore i kombajne. Stalno se, priča Nisvet, motao oko poljodjelaca i volio je iz svojih Kamićana prošetati i do drugih sela u okolici Prijedora. Obitelj ga je naučila, a to je uvijek poštovao, da se, ako ode u šetnju, mora vratiti dok ne padne mrak. I tog dana kad su ga posljednji put vidjeli, 14. kolovoza 1980., obitelj je mislila da je otišao u susjedno selo te da će se, kao i uvijek, vratiti prije nego zađe sunce. No nije došao. Uslijedili su mučni dani za cijelu obitelj, prijava nestanka policiji, strahovi, sumnje pretpostavke. Roditelji su redovno dolazili na policiju u Prijedor no uvijek bi dobili samo šturu informaciju da nema ništa novo. Majka Šuhrije išla je i na radio Prijedor te su i oni objavili vijest o nestanku. Deset godina intenzivno su tražili bilo kakav trag i više se puta dogodilo da se jave ljudi koji su ga navodno vidjeli što su roditelji odmah provjeravali. Nažalost, nijedna informacija se nije pokazala kao točna. Ipak, u svim članovima Saidove obitelji je tinjala nekakva nada.

Cijeli izvještaj o dramatičnom preokretu čitajte u subotu u tiskanom izdanju 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...