Obavijesti

News

Komentari 47

Kistanje: Vozač (19) naletio na curicu (7), teško je ozlijeđena

Djevojčica je oko 5.50 sati pješice išla na jutarnju misu, a mladić koji ju je udario automobilom na pješačkom prijelazu. Djevojčici je stradala potkoljenica

VIDEO

U središtu Kistanja automobil je u srijedu ujutro oko 5.50 sati oborio i teško ozlijedio 7-godišnju djevojčicu. Dok je dijete prelazilo cestu na njega je naletio Golf kojim je upravljao 19-godišnjak iz Kistanja. 

- Dolaskom do raskrižja sa Šubićevom ulicom nije propustio pješaka, koji je već stupio na pješački prijelaz s vozačeve desne strane. Uslijed toga je došlo do udara vozila u pješaka i njegova obaranja na kolnik. Vozač će biti kazneno prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće - izvijestila je policija. 

Djevojčica je nakon ukazane liječničke pomoći prevezena na daljnje liječenje u KBC Split. Ispostavilo se da su ozljede teške, ali ne zabrinjavajuće. U naletu Golfa ozbiljnije je stradala samo potkoljenica. Fraktura kosti bit će sanirana operacijom koja je zakazana za srijedu popodne.

Djevojčica je išla na misu

Kako saznajemo u Kistanjama, u župnoj crkvi sv. Nikole od ponedjeljka se služe svete mise tzv. zornice, koje počinju u šest sati ujutro. Djevojčica je išla na misu, a da stvar bude gora, i sam 19-godišnji vozač se baš vraćao iz te crkve.

Kako doznajemo, ocu djevojčice u utorak se pokvario kombi i nije mogao djecu odvesti na misu, kao što obično čini, već su djeca u pratnji majke krenula pješice. Roditelji nakon nesreće nisu bili raspoloženi za razgovor. 

- Upozoravamo već duže vrijeme na divlju vožnju kroz mjesto. Roditelji su u školi već potpisivali peticiju i skupili su 450 potpisa mještana u molbi da se vožnja smanji usporivačima, tzv. ležećim policajcima. Održali smo nedavno i sastanak, policija, škola i Općina, da se nešto učini po tom pitanju. A i osobno sam upozoravao da počinju zornice i da bi u mjestu rasvjeta trebala gorjeti barem za vrijeme blagdana. Zar se treba dogoditi nesreća da počnemo slušati i da nešto napravimo - rekao nam je Roko Antić, zamjenik načelnika Općine Kistanje.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C