Obavijesti

News

Komentari 254

Kitarović: Svatko ima pravo primiti zastavu, zašto ne i ja?

Kitarović: Svatko ima pravo primiti zastavu, zašto ne i ja?
4

Svaki građanin ima pravo primiti zastavu, zašto to pravo meni oduzimate?, upitala je Grabar Kitarović u Škabrnji. Draže joj je da se zastave dijele nego da se spaljuju

VIDEO

Svaki hrvatski građanin ima pravo primiti zastavu, zašto to pravo meni oduzimate? Više od 200 zastava je podijeljeno, meni je draže da se one dijele nego da se spaljuju. Zar biste je vi odbili?, kazala je Kolinda Grabar Kitarović komentirajući kritike koje su se pojavile nakon što je kninska gradonačelnica Josipa Rimac HDZ-ovoj kandidatkinji dala zastavu s kninske tvrđave.

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja u ponedjeljak je, dan uoči sjećanja na žrtve Škabrnje položila vijence i zapalila svijeće na spomen – obilježje masovne grobnice, te na mjesnom groblju. 

- Nisam prvi put u Škabrnji,ali sam prvi put na obilježavanju tog velikog masakra. Doduše voljela bih da sam mogla sutra, ali idem u Vukovar. Sjećam se toga dana kao da je bio jučer. Teški su, teški osjećaji, rekla je Kolinda Grabar Kotarović. Dodala je kako nije sigurna na kojoj će točno lokaciji biti u Vukovaru, ali da očekuje da će od tamo biti poslana slika pijeteta i sjećanja, kao i da svatko zatomi svoj osobni ponos. 

– Očekujem da pokažemo jedinstvo kakvo je vladalo devedesetih, kada smo branili Domovinu i oslobodili zemlju od agresije, jer je stvarno došlo vrijeme da se prestanemo dijeliti i pustimo Vukovarce na čelo kolone, rekla je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja. Dodala je kako će biti s njima, a ne s političkim elitama. Kaže kako ne očekuje da bi netko mogao blokirati kolonu sjećanja.

 – Kolonu nitko nije blokirao ni prošle godine, rekla je Grabar Kitarović. Prokomentirala je i pokretanje istrage protiv zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmete, koji u Škabrnju nije došao. 

- Apsolutno sam za nultu stopu tolerancije na korupciju i to ne samo u predizborno doba, nego cijele godine. Smatram da mi to neće naškoditi u kampanji ni na koji način, jer ja predstavljam svoj program za bolju Hrvatsku. U svakom slučaju neka pravosudna tijela rade svoj posao. Postoji trodioba vlasti pa u ovoj fazi istrage ne mogu davati svoje mišljenje, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.






Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 254
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati