Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Kitovom penisu od 1,57 metara divit će se posjetitelji muzeja

Znanstvenici su uginulom kitu odstranili penis koji će biti izložen u prirodoslovnom muzeju u njemačkom Münsteru. Kitov penis jedva je nosilo dvoje znanstvenika

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
39 komentara

Znanstvenici su iz uginulog kita u njemačkoj pokrajini Schleswig-Holstein uzeli sjeme i pohranili ga na sigurno. No osim sjemena 'zaplijenili' su mu i ponos. Penis dužine 1,56 metara prevezli su u muzej u Münsteru. Kitovo spolovilo bilo je toliko teško da ga je dvoje ljudi jedva nosilo, a da odvoje dijelove tijela kita teškog 30 tona koristili su i mali bager.

- Mislim da je imao više od 50 kila i bio je vrlo sklizak - rekao je za Bild Werner Beckmann, koji radi na prepariranju životinja i konzervaciji njihovih dijelova. 

Sljedeće godine posjetitelji prirodoslovnog muzeja u Münsteru imat će priliku naučiti nešto više o kitovima. Uginulog kita uočio je prošlog tjedna ribar i odmah o svemu obavijestio vlasti. Obzirom da znanstvenici iz muzeja imaju potpisan dogovor s vlastima da će se pobrinuti za uginule životinje odmah su došli preuzeti kita. Odlučili su ga nazvati Alfred. 

- Unatoč velikom entuzijazmu kitu smo prišli vrlo oprezno iako je bio mrtav već tri dana. Obzirom na temperature u njegovom tijelu su se formirali plinovi pa je vrlo lako mogao i eksplodirati - rekao je Beckmann.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message