Obavijesti

News

Komentari 3

Klarin dao ostavku u Saboru: Želi se posvetiti općini Tisno

Klarin dao ostavku u Saboru: Želi se posvetiti općini Tisno
1

Razlog Klarinove (SDP) ostavke je, kako navodi u obrazloženju, kvalitetnije obnašanje one dužnosti koja mu je primarna – dužnosti načelnika Općine Tisno

VIDEO

Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin podnio je ostavku na dužnost u Hrvatskom saboru. Razlog ostavke je, kako navodi u obrazloženju, kvalitetnije obnašanje one dužnosti koja mu je primarna – dužnosti načelnika Općine Tisno.

Odluku je obznanio na svom Facebook profilu, a telefonski nam je tek potvrdio da je post autentičan.

– Da, istina je. Podnio sam ostavku na mjesto u Saboru i to je to, točno onako kako sam napisao. Nema se što nadodati ni oduzeti – rekao nam je Klarin.

Evo kako se tišnjanski načelnik oprostio od saborske dužnosti:

"Poštovani građani i poštovani birači,
na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.
Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.
U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje JLS pa sam se tako dalje u svom političkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti.
Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustiti nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene.
Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U proteklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja.
Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje.
Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna.
Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.