Obavijesti

News

Komentari 89

Klemmov prvi dan u zatvoru: U karanteni dok ne vide je li zdrav

Klemmov prvi dan u zatvoru: U karanteni  dok ne vide je li zdrav

Klemm će vjerojatno najkasnije početkom ožujka već otići iz Remetinca u drugi zatvor. Također, nakon što odsluži pola kazne, može tražiti da ga puste na uvjetnu slobodu

VIDEO

Bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Security, Josip Klemm, neće se dugo zadržati u zagrebačkom zatvoru.

Nakon što je u utorak završio iza rešetaka, stavili su ga, slijedeći protokol o postupanju zbog pandemije korone, samog u ćeliju. U njoj će provesti nekoliko dana dok ne utvrde je li bolestan ili nije, a onda će ga prebaciti u ćeliju koju će dijeliti s drugim zatvorenicima u odjelu u kojem je Centar za dijagnostiku. 

Kolindi su bili VIP gosti, a sad su osuđenici za kaznena djela
Kolindi su bili VIP gosti, a sad su osuđenici za kaznena djela

Ondje će liječnici i psiholozi tijekom najviše mjesec dana utvrditi njegovo psihofizičko stanje i odlučiti u koji će ga zatvor ili kaznionicu poslati na izvršenje kazne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klemm je, podsjećamo, pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog izvlačenja novca iz svoje zaštitarske tvrtke od 2005. do 2007. godine. Osuđenici za gospodarski kriminal i s malim kaznama u pravilu idu u kaznionice poluotvorenog tipa, a ne u Glinu ili Lepoglavu. Tako da će Klemm vjerojatno najkasnije početkom ožujka već otići iz Remetinca. Također, nakon što odsluži pola kazne, može tražiti da ga puste na uvjetnu slobodu.

Klemm je, podsjećamo, pravomoćno osuđen još 2019. godine, no do sada je četiri puta uspješno odgodio odlazak na izdržavanje kazne. Zadnju molbu za odgodu odlaska na odsluženje kazne zatvora podnio je 22. prosinca 2020. godine, no sutkinja izvršenja kazne zatvora odbila mu je molbu, a njezinu odluku potvrdilo je i izvanraspravno vijeće.

Tad je određeno da se Josip Klemm mora javiti u Remetinec 26. siječnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a