Obavijesti

News

Komentari 29

Kliknite na m.24sata.hr i otkrijte prednosti mobilnog portala!

Kliknite na m.24sata.hr i otkrijte prednosti mobilnog portala!
3

Logiranje, komentiranje, pregled videa i dijeljenje članaka putem WhatsAppa, samo su neki od noviteta koje ćete pronaći na novome mobilnom portalu 24sata

VIDEO

U godini u kojoj slavi 10 godina postojanja, 24sata su lansirala svoj novi, moderniji mobilni portal m.24sata.hr, a do kraja godine dobit će i novi, tehnološki još napredniji web portal.

Za hrvatske uvjete riječ je o sasvim obrnutoj praksi, jer se običava lansirati prvo web, a tek potom mobilni portal. Na ovakav redoslijed 24sata su se odlučila nakon što se prije godinu dana uočilo da 29 posto posjetitelja portal 24sata.hr posjećuje putem svojih mobilnih uređaja. Taj udio se do kraja godine povećao na čak 43 posto, pa nije bilo druge nego da im se iziđe ususret.

Zanimljivo je i to da su tijekom prošlog mjeseca posjetitelji portala koji su 24sata čitali na mobitelima proveli na našim stranicama u prosjeku 20.000 sati na dan.

- Mobitel je najintimniji suputnik svih nas. On odavno nije više platforma budućnosti, nego sadašnjosti. Zato smo odlučili preskočiti nekoliko stepenica. Odlučili smo slijediti najvažnije trendove u svijetu i prvo razviti mobilni portal, a tek onda desktop verziju novoga 24sata.hr - objasnio je Boris Trupčević, direktor Styria Internationala za Hrvatsku.

Portal odlikuje atraktivniji dizajn, brzina, fluidnost i još bolje korisničko iskustvo, a kad korisnici uskoro dobiju dojam da je sadržaj krojen baš prema njima, to će značiti da se pojavljuju i prvi znakovi personalizacije.

Otkad smo 2008. lansirali prvi hrvatski mobilni news portal, do danas nismo stali s inovacijama. Nakon prošlogodišnjeg lansiranja novih Android i iOS aplikacija te velikog povećanja korisnika koji portalu 24sata.hr pristupaju putem mobilnih platformi, razvoj novog mobilnog portala nametnuo se kao jedino logično rješenje.

U razvoj ovako naprednog mobilnog portala uloženo je puno truda tijekom proteklih pet mjeseci, a cijela proizvodnja odvijala se interno u Styria Hrvatska u Odjelu digitalnog razvoja. Za dizajn mobilnog portala zaslužan je jedan od najboljih web dizajnera u Hrvatskoj - Marin Kobeščak iz Trikodera.

- Neki od noviteta koje bismo izdvojili su kompletno novi frontend te CMS koji je napravljen na StyriaCMS-u i predstavlja novo tehnološko rješenje prilagođeno samim čitateljima. U ovoj fazi razvoja najbitnije nam je bilo poboljšanje korisničkog iskustva, a to znači da je učitavanje stranica brže, slike i galerije su veće, a prvi put je čitateljima omogućeno i logiranje te komentiranje - naglasio je Nebojša Bošnjak, voditelj web razvoja.

Pet mjeseci predanog rada

Ekipa koja je radila na dizajnu portala danonoćno je punih pet mjeseci smišljala inovacije koje će privući čitatelje. Cijela proizvodnja odvijala se interno u Styria Hrvatska u Odjelu digitalnog razvoja.     

Revolucija u tijeku

1. Za brže navigiranje po mobilnom portalu pomicanje ekrana u desnu stranu vraća korisnika na prethodno posjećenu stranicu. S druge strane, galerije pojedinih članaka mogu se pregledati pomicanjem fotografija u lijevu stranu bez da se uopće uđe u članak.

2. Mogućnost registracije ili prijave na portal sa svojim postojećim korisničkim podacima, koja omogućuje komentiranje članaka i ocjenjivanje komentara drugih korisnika, razveselila je sve one koji žele javno izražavati svoje mišljenje, ulaziti u rasprave ili se povezivati sa svojim istomišljenicima.

3. Na obavijestima možete vidjeti tko vam je odgovorio na komentar. Uz poticanje rasprave na portalu, korisnici će dobivati poruke o objavi omiljenih sadržaja.     

4. Tu je i tražilica koja pomaže da se upisivanjem ključnih pojmova lako pronađu željeni članci.

5. Mobilni portal m.24sata svojim čitateljima nudi vijesti iz čak sedam rubrika - News, Show, Sport, Lifestyle, Tech, Fun i 24sata TV, te potportale Junior i Ljubimci, kao i dodatne zanimljive sadržaje, poput horoskopa, vremenske prognoze prilagođene gradu korisnika i dnevnih karikatura Nika Titanika.     

6. Mogućnosti povezivanja dodatno su naglašene i brojnije nego na bilo kojem drugom mobilnom ili online news portalu u Hrvatskoj, jer se svi članci mogu podijeliti putem Facebooka, Twittera, Google+, WhatsAppa ili maila.     

7. Ako se u bilo kojem trenu, tijekom surfanja po m.24sata.hr, korisnici požele dobro nasmijati, jednim klikom na simpatičnog ‘smajlića’ u donjem desnom uglu ekrana dolaze direktno na rubriku Fun.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C