Obavijesti

News

Komentari 1

Klinika o slučaju iz Provjerenog: ‘Specijalizantica je pogriješila, no to nije uzrok gubitka djeteta'

Klinika o slučaju iz Provjerenog: ‘Specijalizantica je pogriješila, no to nije uzrok gubitka djeteta'

Iz Klinike za ženske bolesti oglasili su se o slučaju i potvrdili da je došlo do proceduralne greške liječnice koja je u tom trenutku primila pacijenticu.

VIDEO

Nakon što je Maja Glazer Turčić u emisiji Provjereno ispričala potresnu priču o svom spontanom pobačaju od prije nekoliko mjeseci ‘‘nakon pogrešne procjene specijalizantice koja joj je dala injekciju uterotonika‘‘ u Klinici za ženske bolesti objasnili su situaciju i potvrdili da je došlo do proceduralne greške liječnice koja je u tom trenutku primila pacijenticu.

- Cijeli smo slučaj istražili i sva očitovanja liječnika koji su tada bili u klinici proslijedili smo nadležnima. Pacijentica je došla u kliniku zbog obilnog krvarenja što je ukazivalo na početak spontanog pobačaja. Specijalizantica, na žalost, na ultrazvuku nije vidjela da je plod još uvijek u maternici niti prepoznala da se radi o početku spontanog pobačaja. Krvarenje se smirilo, dala je injekciju uterotonika i pacijentica je otišla kući. U tom trenutku liječnica nije konzultirala starije kolege što je također greška. Naime, trebala je pričekati s konačnom odlukom dok kolege završe hitnu operaciju jer sama nije smjela potpisati nalaz. No, činjenica je da uterotonik nije uzrok gubitka djeteta - objašnjava predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, prof.dr. Slavko Orešković, piše Jutarnji List.

Podsjetimo, trudnica je završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici zbog krvarenja u trudnoći. Specijalizantica koja ju je pregledala ustvrdila je kako se na ultrazvuku ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj. Učinila je to bez konzultacije i supotpisa glavne liječnice. Dva tjedna kasnije, na pregledu kod njezine redovne liječnice, za Maju Glazer Turčić uslijedio je šok.

Specijalizantica u Petrovoj krivo očitala ultrazvuk, trudnici je dala lijek za spontani pobačaj!
Specijalizantica u Petrovoj krivo očitala ultrazvuk, trudnici je dala lijek za spontani pobačaj!

- Ginekologica je problijedjela, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa. Pustila je otkucaje srca, znači srčeko radi - priča Maja. No, već sutradan je osjetila snažne bolove koji su označili početak kraja trudnoće.

- U tom trenu se dogodilo to da smo ovaj put stvarno izgubili dijete - prisjeća se njezin suprug, Tomislav Turčić.

Odlučili su svoju potresnu priču ispričati javno jer ne žele da se njihov slučaj ponovi.

- Mi ne bi htjeli da se nikome dogodi to što se nama dogodilo. Biti trudan i dva puta u dva tjedna imati spontani pobačaj, zapravo prvo imati spontani, pa vidjeti da ti je dijete živo i onda opet nakon toga izgubiti dijete… - poručili su.

Kako je moguće da je do ovako nečega uopće došlo? Maja i Tomislav tvrde, svi liječnici koji su došli u posjed nalaza su se čudili.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.