Obavijesti

News

Komentari 56

'Ključ je u otvaranju granica, a očekujem 1/3 lanjskih prihoda'

'Ključ je u  otvaranju granica, a očekujem 1/3 lanjskih prihoda'
2

"Ključ svega je otvaranje granica pa će se time bar dijelom riješiti i problemi transporta. I na sutrašnjoj videokonferenciji ministara turizma EU-a a razgovarat ćemo o provedbi paketa EK za turizam i promet..."

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli smatra kako je realno ove godine očekivati oko trećine lanjskih prihoda od turizma ili oko 4 milijarde eura, što temelji na najavama i komunikaciji s tržištima, turoperatorima i drugim partnerima, kao i otvaranju granica te dobroj epidemiološkoj situaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: HDZ spreman za izbore!

Pokretanje videa...

01:33

Kraja svibnja će se "otvoriti granice s još četiri-pet država iz najbližeg okruženja, a nakon toga polovicom lipnja i s Njemačkom i dalje sa trećim zemljama", rekao je Cappelli koji je očekivanja i najave za ovu turističku sezonu iznio gostujući u utorak navečer u Dnevniku Nove TV. 

Na pitanje o pojačanim kampanjama i marketingu konkurencije, pogotovo Grčke koja se promovira kao korona free zemlja, odgovorio je grafom o turističkoj potražnji iz ankete u Njemačkoj, po kojemu je Hrvatska najtraženija odnosno njoj se s tog tržišta ove godine predviđa najmanji pad, od 20 posto, među četiri zemlje Mediterana (Italija, Grčka, Turska i Hrvatska). 

Zagreb: Ministar turizma Gari Cappelli održao videokonferenciju s ministrima EU

Napomenuo je i da postoji veliko zanimanje za postavljanje aviolinija s Izraelom i drugim zemljama.Osvrnuo se i na Dubrovnik, koji kao većinom turistička aviodestinacija s 90 posto turista koji dolazi zrakoplovima sada dosta trpi jer nema letova, kazavši da su nedavno imali vrlo ozbiljan razgovor s premijerom Andrejem Plenkovićem i dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem oko rješavanja pitanja luke, turizma i avio prometa. Odlučeno je da će se, ako ništa drugo ne bude moguće, ići s letovima Croatia Airlinesa za Dubrovnik s posebnim programom udruženog oglašavanja s HTZ-om, izvijestio je Cappelli.

Jandroković: SDP nema nikoga tko može parirati Plenkoviću...
Jandroković: SDP nema nikoga tko  može parirati Plenkoviću...
Hrvatska zbog epidemiološke situacije među najtraženijima
Hrvatska zbog epidemiološke situacije među najtraženijima

"Čuo sam se s dubrovačkim gradonačelnikom i danas oko inicijative da se krene s bukiranjem u Luksemburgu s 1. lipnja, i da se epidemiolozi već sutra dogovore oko detalja prihvata tih letova iz Luksemburga i još neki zemalja gdje postoji interes", otkrio je ministar.

Za cro karticu je ponovio kako je ranije planirano da ona krene u srpnju ove godine, da nije osmišljena zbog korona krize nego ranije kao dugoročni projekt hrvatske vlade u turizmu, kao i da se od nje ove godine i ne očekuju veliki rezultati, niti veliki interes poslodavaca, kojih je oko 60 posto prije krize reklo da će to koristiti za svoje radnike. 

Zagreb: Ministar turizma Gari Cappelli o novim prijedlozima turističkih zakona

Otvaranje granica

Komentirajući pak prozivke povremenih prijevoznika da se iz Ministarstva turizma ne odazivaju na njihove pozive i apele da im se odobre moratoriji na kredite i leasing od godinu dana jer nemaju nikakvih prihoda zadnjih oko dva mjeseca, ministar je poručio da su prema 15 leasing kuća poslali preporuku da iziđu u susret prijedlozima inicijative i udruga povremenih prijevoznika da se riješi moratorij na godinu dana i smanji kamata.

"Ključ svega je otvaranje granica pa će se time bar dijelom riješiti i problemi transporta. I na sutrašnjoj videokonferenciji ministara turizma EU-a a razgovarat ćemo o provedbi paketa EK za turizam i promet, na koji smo kao organizatori pozvali i povjerenicu EK za promet. Tražit ćemo da se u ovom novom program oporavka s puno više novca nego prije, sada u iznosu od 500 milijardi eura, što su inicirale Njemačka i Francuska, vidi ima li tu više mogućnosti za pomoć transportu", najavio je Cappelli, dodavši da će se "poslije toga sastati, ako treba, i s predstavnicima prijevoznika". (eg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk