Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

KNAPANJE - zona za slobodnu kreaciju i izražavanje

KNAPANJE - zona za slobodnu kreaciju i izražavanje
1

Hrvatsko društvo skladatelja i Centar kulture na Peščenici predstavljaju: KNAPANJE / zona za slobodnu kreaciju i izražavanje studenata, a radi se o projektu 30. muzičkog biennala Zagreb i Centra Knap

VIDEO

Knapanje je zamišljeno kao prostor za druženje i prezentiranje vlastitog stvaralaštva i pozitivnih praksi u matičnim ustanovama svih zainteresiranih studenata Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija u Hrvatskoj i šire. Platforma će obuhvatiti gotovo sto studenta iz Hrvatske te dvadeset studenata iz Sarajeva. 

Raznolik program Knapanja predstavljat će zonu za slobodno stvaranje, učenje i međusobno upoznavanje mladih glazbenika, a time i kvalitetnu podlogu za razvoj budućih profesionalnih suradnji te jačanje zajedničkih interesa i edukacije u polju suvremenog glazbenog stvaralaštva. Sudjeluju studenti Muzičkih akademija i Glazbenih odsjeka Umjetničkih akademija u Hrvatskoj: Muzička akademija Zagreb, Akademija za umjetnost i kulturu Osijek, Muzička akademija u Puli, Umjetnička akademija u Splitu i studenti ostalih umjetničkih akademija: Akademija dramske umjetnosti, Zagreb te Akademija likovnih umjetnosti, Zagreb.

Koncertno otvorenje Knapanja će biti u petak 5. travnja u 20 sati, a Ivan Fedele će ranije istoga dana, od 17 do 19 sati održati predavanje na temu "Uobličavanje zvuka: četrdesetogodišnje putovanje po zagonetnom i očaravajućem svijetu formi", koje će se održati i dan kasnije od 10 do 12 sati. Izložbeni gamelan, skup specifičnih bakrenih udaraljki tipa gonga koji je tipičan za klasičnu glazbu otoka Jave i Balija moći će se isprobati i zasvirati, a prezentirat će ga studentica Julija Novosel 6. travnja od 11 do 18 sati. Istoga dana će biti i radionica pod vodstvom Ivane Bandalo i Denija Pjanića na temu "Improvizacije za instrumentaliste" s početkom u 15:15 sati. Speed dating sa skladateljem Eivindom Bueneom na temu "problematika skladanja za pojedine instrumente" također će se održati u subotu 6. travnja od 17:30 sati. Okrugli stol s instrumentalistima na temu "Glazba, društvo, sada. Što je suvremena glazba tebi?" održat će se u nedjelju 7. travnja u 10 sati, a moderator je Ivan Violić. Knapanje se zatvara glazbenom predstavom "TENZIJE ilitiga pomirba akademaca" 7. travnja u 20:00.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!