News

Komentari 92

Kobe Bryant imao je psa koji je slušao naredbe na hrvatskom

Kobe Bryant imao je psa koji je slušao naredbe na hrvatskom

Luka Dončić nedavno se šokirao kada mu ga je Bryant iz prvog reda do parketa zasuo sa malo 'trash-talka' na slovenskom, a sad smo saznali da je imao psa s kojim je pričao samo na hrvatskom...

Kobe Bryant bio je košarkaški genij, čudesni fajter, čarobnjak pod obručima i rođeni pobjednik. Kako mu je otac košarku igrao u Italiji, Kobe je tečno govorio talijanski (zapravo bolje nego engleski, do 12-13 godine).

POGLEDAJTE VIDEO:

Velemajstor čiju pogibiju oplakuje svijet imao je i neobičan talent za jezike. Jako je dobro govorio španjolski, izvrsno se služio francuskim, a veličanstvena i duga era u Lakersima donijela mu je stotine suigrača među kojima i dva srpska.

Kobe je u LA-ju igrao sa Vladom Divcem i Sašom Vujačićem, a što su ga naučili bilo je jasno kada je između dva slobodna bacanja na utakmici sa Celticsima nekome savršeno tečnim izgovorom poručio: 'Puši k**ac'.

Luka Dončić nedavno se šokirao kada ga je Bryant iz prvog reda do parketa zasuo sa malo 'trash-talka' na slovenskom, a kondicijski trener Mike Procopio otkriva kako je Kobe žestoko psovao i na španjolskom te da je... Koristio i hrvatski.

Mike Procopio bio je Kobejev osobni trener za video analizu, a za The Athletic je otkrio mnoge zanimljivosti o njemu.

Mamba je bio jako poseban košarkaš, ali i jako poseban čovjek koji je uvijek težio savršenstvu. Jednom je slomio desnu ruku, no njegova volja nije mu dala mira. Ustao se iz kreveta, otišao u dvoranu odjeven u pidžamu i šutirao s lijevom rukom.

Sve to pokazuje koliko je bio poseban i unikatan.

Bio je drugačiji. Bio je na potpuno drugačijoj razini od ostalih. Uostalom, to je on. Ali vratimo se na njegovu strast za jezicima. 

Naš je jezik veliki atleta govorio u zaista posebnoj komunikaciji. Kada je izdavao zapovijedi svojem njemačkom ovčaru kojeg je kupio od američke Savezne uprave za borbu protiv narkotika, odnosno DEA-e.

Nakon jednog treninga pozvao je Procopija u svoju kući kako bi mu pokazao da zna svirati piano. Dok je svirao, Procopio je skužio da je njegov njemački ovčar užasno uplašen. Pa se zapitao: Kobe, što se događa s njim?

Pas je bio strahovito plašljiv, ali bi na jednu Bryantovu naredbu skočio i stavio 'žrtvi' očnjake na vrat.

- Neće stisnuti. Osim ako mu ne kažem još jednu riječ na hrvatskom - smijao se Kobe, tvrdi Procopio i dodao kako je pas slušao samo naredbe na hrvatskom.

- Ti si s*eban, čovječe - odgovorio mu je trener koji je bio u šoku.

- Al' to već ne znam haha - rekao mu je jedinstveni Mamba.

Imao je Kobe i pse nalik na polarne samojede, imao je i crnog labradora, ali taj njemački ovčar koji sluša naredbe na hrvatskom, e tog je navodno najviše volio.

Najčitaniji članci