Obavijesti

News

Komentari 3

Kod Knina opožareno je oko 100 hektara šume i makije

Jedan od pilota airtractora, koji je i u ponedjeljak i danas sudjelovao u gašenju požara bojnik Danijel Kos istaknuo je kako se posade više bore s vjetrom nego s požarom

VIDEO

Jedan od dvaju požara koji su u ponedjeljak popodne planuli na području Mokrog Polja kod Knina u utorak još nije ugašen, vatrogascima cijeli dan pomažu i zračne snage, opožareno je oko 100 hektara šume i makije, a kuće nisu ugrožene, izvijestio je Županijski centar 112.

Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da su u utorak prijepodne dva airtractora i jedan kanader sudjelovali u gašenju požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina te su u poslijepodnevnim satima ponovno upućeni u akciju gašenja istoga požara.

Tijekom prijepodneva požar kod Knina gasilo je pet protupožarnih aviona, a jučer sedam aviona. Jedan od pilota airtractora, koji je i u ponedjeljak i danas sudjelovao u gašenju požara bojnik Danijel Kos istaknuo je kako se posade više bore s vjetrom nego s požarom.

"Riječ je o iznimno nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te piloti i posade moraju pogasiti sve točkaste plamenove. Nakon određenog vremena vjetar ih ponovno aktivira i zato smo ponovno angažirani. Važno je da nema izravne ugroze za kuće, nastavljamo s gašenjem i natapanjem opožarene linije kako bi konačno cijeli požar koji je izbio na dva područja brda Kom u potpunosti stavili pod nadzor", rekao je bojnik Kos.

Opožareno je 100 hektara makije, niskog raslinja i hrastove šume, na požarištu se izmjenjuju airtractori i kanaderi, ali kuće nisu ugrožene, izvijestio je Županijski centar 112.

Na požarište kod Knina popodne upućene dodatne zračne snage

Dva kanadera i jedan airtractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH dodatno su u utorak popodne upućeni u akciju gašenja požara kraj mjesta Mokro Polje kod Knina pa je i danas na požarištu ukupno sedam protupožarnih aviona, priopćeno je iz MORH-a.

Kapetan posade kanadera i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej koji je sudjelovao u gašenju požara rekao je kako je riječ o požarištu koje je još aktivno u zapadnom dijelu brda Kom.

„Vjetar cijeli dan razbuktava pojedine dijelove vatrene fronte koja je dugačko oko kilometar i pol, a zbog nepristupačnosti terena zemaljske snage ne uspijevaju doći do svake vatrene točke. Osim toga, površina je zagrijanija nego jutros te je učinak gašenja manji, a to znači umjesto jedne vodene bombe za bolju efikasnost sada su potrebne dvije. Ostajemo do mraka i učinit ćemo sve kako bi požar bio pod nadzorom“, rekao je  bojnik Kučej, prenosi Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.