News

Komentari 9

Kod krivolovca pronašli živu srnu, srneću glavu, rogove...

Policajci su pretražili kuću u kojoj živi 23-godišnjak i druge prostorije na području Pitomače, gdje su pronašli spomenutu divljač, kao i prigušivač za pušku i više od 21 kilograma sitno rezanog duhana

Jednu živu srnu, meso i glavu s kožom srneće divljači, rogove srnjaka i jelena pronašla je policija u kući na području Pitomače, a 23-godišnjeg krivolovca kazno će prijaviti zbog više kaznenih djela - protuzakonitog lova, krađe te nedozvoljene trgovine i posjedovanja oružja.  

Virovitičko-podravska policija u ponedjeljak je izvijestila kako je prošle subote dobila dojavu da 23-godišnjak protuzakonito lovi na području poljskog predjela "Krčevine" i blizini naselja Stari Gradac.

Istoga dana u večernjim satima policajci su pretražili kuću u kojoj živi i druge prostorije na području Pitomače, gdje su pronašli spomenutu divljač, kao i prigušivač za pušku i više od 21 kilograma sitno rezanog duhana.

Protiv krivolovca slijedi kaznena prijava zbog te obavijest carinskom uredu.

Krao susjedovu struju, šteta oko 2500 kuna 

Policija je objavila i da Policijsku postaju Slatina prošlog petka 64-godišnjak obavijestio da mu 50-godišnji susjed krade struju iz kuće u Sladojevcima u kojoj trenutno nitko ne boravi.

Policijska ophodnja ga je uhitila te očevidom utvrdila kako se on u vremenu od 3. do 5. siječnja u dvorištu nenastanjene kuće, koja je u vlasništvu triju osoba, pomoću produžnog kabela priključio na utičnicu koja se nalazi unutar predsoblja, dok je drugi dio kabela provukao u prostorije svoje kuće, te je na taj način nezakonito trošio električnu energiju.

S obzirom da je 50-godišnjak već bio prijavljivan za krađu struje iz iste kuće od 1. listopada prošle do 3. siječnja ove godine, jučer, 6. siječnja njega je ispitao državni odvjetnik te od istražnog suca zatražio da mu odredi istražni zatvor, čemu je sudac i udovoljio zbog opasnosti da će osumnjičeni ponoviti to kazneno djelo.

Materijalnu štetu u policiji procjenjuju na oko 2500 kuna.

Najčitaniji članci