Obavijesti

News

Komentari 1

Kod Novalje su otkrili ostatke antičkog broda: 'Ronioci nisu ni znali što se krije na dnu mora...'

Kod Novalje su otkrili ostatke antičkog broda: 'Ronioci nisu   ni znali što se krije na dnu mora...'
7

Vidljivih ostataka broda nema, ali njegovi dijelovi za krov ostali su netaknuti. Više o tome tko ga je izradio i gdje je putovao znat će se tek kada pronađu pečat

VIDEO

Kod Novalje su otkriveni ostaci broda iz antičkih vremena, skoro netaknutog dvije tisuće godina, a prema prvi pretpostavkama, brod je bio dug 10-15 metara, javlja Morski.hr.

Vidljivih ostataka broda nema, ali njegovi dijelovi za krov ostali su netaknuti. Više o tome tko ga je izradio i gdje je putovao znat će se tek kada pronađu pečat. Zna se da je po Novalji bilo kemičarskih peći iz vremena Rima pa će se nakon što pronađu pečat znati radi li se o lokalnoj proizvodnji.

Morski.hr piše kako su mnogi ronioci vidjeli ovaj podmorski nalaz, no da nisu bili svjesni o čemu je riječ. Ne žele otkriti točnu lokaciju jer se boje da mi je netko devastirao u posljednji čas.

U moru kraj Paga ronila je Javna vatrogasna postrojba Čakovec koja tamo provodi svoja trening ronjenja svake godine. Ove godine su došli roniti na Letavici, a kada su vidjeli što se krije u dubinama mora, javili su se konzervatorskom uredu da provjere prepoznaju li nalazak, a kada nikome od stručnjaka nisu bili poznati baš ovi ostaci brodoloma, odmah su pozvali podvodnog fotografa Nikolu Hrženjaka iz Čakovca da zabilježi nalazak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.