Obavijesti

News

Komentari 90

Kod Splita opet gorjelo, dva vatrogasca završila na Hitnoj

Vatrogasci koji su dežurali na požarištu vatru su brzo lokalizirali i do 13.30 ugasili požar. Ministar Božinović procijenio je da je šteta od ovotjednih požara veća od 42 milijuna kuna...

VIDEO

Manji požar planuo je na splitskom požarištu kod Mravinaca dana nešto iza 12 sati. Vatrogasci koji su dežurali na požarištu vatru su brzo lokalizirali i do 13.30 ugasili požar.

Neslužbeno doznajemo da su se dva vatrogasca nagutala dima pa su zatražili liječničku pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:25

U procjenu nisu uračunali šume

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Twttteru je objavio procjenu štete o velikog požara koji je početkom ovog tjedna opustošio okolicu Splita te ušao i u rubne dijelove toga grada:

- Danas smo s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i lokalnim predstavnicima obišli opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije. Preliminarna procjena štete bez šuma je 42,4 milijuna kuna, napisao je Božinović na Twitteru.

Božinović je s predstavnicima lokalne vlasti obišao opožarena područja Splitsko-dalmatinske županije te je u obilasku iskazao i zahvalnost jedinici specijalne i interventne policije u Mravincima rekavši im da su "pokazali veliku snagu te je zato danas opet došao zahvaliti".

Božinović je u četvrtak na sjednici Vlade naveo da preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske pokazuje da su u potpunosti izgorjele tri nastanjene kuće i djelomično 33. Također, u potpunosti je izgorjelo 13 nenastanjenih kuća, a djelomično jedna, 18 osobnih automobila u potpunosti i četiri djelomično, četiri teretna automobila u potpunosti i djelomično jedan, 11 maslinika, dva plastenika u potpunosti i jedan djelomično te jedan staklenik u potpunosti.

Mijenjanje zračnih struja kod Splita pogodovalo je širenju požara koji je izbio 17. srpnja u noći oko jedan sat, a do danas je u njegovom gašenju angažiran 801 vatrogasac, 162 vozila vatrogasne zajednice i to domicilnih vatrogasca, dislociranih snaga s kopna kao i pripadnici devet vatrogasnih zajednica županija.

U gašenju su angažirani i pripadnici MUP-a njih više od 400, Oružanih snaga, HGSS-a, Hitne službe, kao i zračne snage Oružanih snaga RH. Zbog požara koji su početkom tjedna poharali Dalmaciju, pogotovo splitsko područje, župan Blaženko Boban proglasio je elementarnu nepogodu.

Požare u Zemuniku Donjem i Galovcu gasila četiri Canadaira i četiri Airtractor

Osam protupožarnih aviona iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u subotu je angažirano na gašenju požara u Zadarskoj županiji.

Tako su požare u Zemuniku Donjem i Galovcu gasila četiri Canadaira CL-415 i četiri Airtractora AT-802. Požarišta su zahvaljujući brzoj i učinkovitoj reakciji zračnih snaga stavljeni pod nadzor gasitelja, ističu u subotu u priopćenju iz MORH-a.

Posada Canadaira istovremeno je gaseći te požare uočila i izbijanje vatre na području Vrane te su s nekoliko vodenih bombi i taj požar stavili pod nadzor.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 1. lipnja zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 114 požara - 43 u Šibensko-kninskoj, 34 u Splitsko-dalmatinskoj, 28 u Zadarskoj, sedam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH), iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 930 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 31.500 tona vode te je prevezeno 198 vatrogasca i vojnika i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta, navodi MORH u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.