Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Kod zarobljenih Gadafijevih vojnika našli Viagru i kondome

Kod zarobljenih Gadafijevih vojnika pronašli su kondome i Viagru. Navodno im je rečeno da rade što ih je volja s pobunjenicima: strijeljaju muškarce i siluju žene

AFP/PXL
Foto: AFP/PXL
9 komentara

U Libiji više ne postoji televizijski monopol režima. Krenula su dva programa pobunjenika: Slobodna Libija radi u Bengaziju, a Libija TV ima sjedište u katarskom glavnom gradu Dohi. 

Na Slobodnoj Libiji zarobljeni Gadafijevi vojnici pričali su kako im je bilo naređeno da dođu u jedan kompleks zgrada u Tripoliju pod izlikom da tamo trebaju preuzeti plaću. Međutim, zadržali su ih, dali im unifome i poslali u borbu, piše Jutarnji list. Kod njih su našli Viagru i kondome. Navodno im je bilo rečeno kako s pobunjenim stanovništvom mogu raditi što ih je volja, muškarce strijeljati, a žene silovati. 

BBC prenosi kako britansko vojno zrakoplovstvo planove za Libiju temelji na procjeni kako će NATO-ve operacije trajati najmanje šest mjeseci.

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Spremni promijeniti politički sustav?

Glasnogovornik libijske vlade rekao je u ponedjeljak navečer da je Libija spremna promijeniti politički sustav, no u tom slučaju, narod mora odlučiti hoće li Moamer Gaddafi ostati na vlasti.

- Možemo imati bilo kakav politički sustav, bilo kakvu promjenu, no to mora odlučiti narod. Tko ste vi, zapadnjaci, da odlučujete što Libijci trebaju učiniti, rekao je Musa Ibrahim i ponovio da vladine snage ne sudjeluju u napadima na civile.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message