News

Komentari 21

KoHOM prozvao Beroša: 'Napao je Ban Toskić da prikrije svoju nesposobnost vođenja sustava'

KoHOM prozvao Beroša: 'Napao je Ban Toskić da prikrije svoju nesposobnost vođenja sustava'

Iz KoHOMA-a poručuju da je ministar Beroš na konferenciji Stožera "s pozicije moći" napao i omalovažavao Ban Toskić, ali i sve liječnike obiteljske medicine koje ona zastupa

Koordinacija liječnika obiteljske medicine (KoHOM) u petak je prozvala ministar zdravstva Vilija Beroša da je danas osobno, "u rigidnoj partijskoj maniri", napao njihovu predsjednicu Natašu Ban Toskić kako bi "prikrio vlastitu nesposobnost u vođenju zdravstvenog sustava". 

KoHOM je u priopćenju reagirao na Berošev istup na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite ustvrdivši da je spremno odgovorio na naručeno novinarsko pitanje kako bi diskreditirao liječnicu i kolegicu Ban Toskić.

Smatraju da je pritom prekršio Uredbu o zaštiti tajnosti osobnih podataka iznoseći osobne podatke o njezinom plaćenom prekovremenom radu te osobno napao njihovu predsjednicu jer je "nesposoban kao ministar organizirati posao, nabaviti dostatnu količinu cjepiva i uspostaviti informatičku platformu cijepljenja". 

Upravo na manjkavosti u sustavu cijepljenja svojim je javnim istupima upozoravala Ban Toskić iznoseći činjenice administriranja vezanih uz cijepljenje.

- Umjesto digitalne platforme koju ministar i njegov tim u 21. stoljeću ne znaju uspostaviti, obiteljski liječnici narudžbe i svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz cijepljenje provode  s olovkom i papirom, dopisuju, prepisuju, križaju u bilježnicama, trpeći zbog toga i napade i prijetnje pacijenata zbog nesposobne administracije na čelu s najodgovornijim, a to je ministar Beroš - navodi KoHOM.

Ističu da je Ban Toskić u ime obiteljskih liječnika javno iznijela činjenice da nije organizirano masovno cijepljenje kako se javno govori, u pojedinim županijama ne funkcioniraju punktovi za cijepljenje već liječnici sami, svojim osobnim prijevozom moraju preuzimati doze cjepiva u lokalnim zavodima za javno zdravstvo, premali broj doza u odnosu na broj pacijenata koji čekaju cijepljenje stvara tjeskobu i frustraciju među pacijentima s jedne strane, dok s druge strane njihovi obiteljski liječnici troše vrijeme na telefoniranje, pozivanje, razvrstavanje pacijenata i cjepiva.

Zbog ministra Beroša i njegove administracije, pacijenti ne dolaze "po redu" na cijepljenje, već svjedočimo cijepljenju preko reda pa je ministar danas, "s pozicije moći, napao i omalovažio osobno liječnicu i kolegicu, ali i sve liječnike obiteljske medicine koje ona kao predsjednica KoHOM-a zastupa, a koji od početka pandemije predano i prekovremeno rade u ordinacijama obiteljske medicine", naveli su.

Njihov vapaj za uklanjanjem administrativnih prepreka cijepljenju koje čekaju tisuće naših građana nije odbijanje cijepljenja, nego očajnički pokušaj da ukažu na nebulozna administriranja i potrebu uspostave sustava na dobrobit pacijenata, liječnika i cjelokupnog zdravstva, ustvrdili su.

Stoga je, smatra KoHOM, ministar Beroš u liječnici i kolegici Ban Toskić našao Pedra koji će "odgovarati" za sve greške sustava kojemu je na čelu on kao "nesposobni ministar".

Najčitaniji članci