Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
74 komentara

Kolakušić tvrdi da je potrošio na promidžbu samo - 12 kuna

Prema izvješću koje obuhvaća razdoblje od 29. studenoga do 11. prosinca Kolakušić nije imao donacija, a jedini trošak koji je iskazao je trošak bankarske i usluge platnog prometa i iznosi 12 kuna...

Zagreb: Počelo prikupljanje potpisa za listu Mislava Kolakušića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
74 komentara

Nezavisni predsjednički kandidat Mislav Kolakušić prvi je od 11 predsjedničkih kandidata dostavio Državnom izbornom povjerenstvu financijsko izvješće o financiranju dosadašnje izborne promidžbe.

Prema tom izvješću, koje obuhvaća razdoblje od 29. studenoga do 11. prosinca, Kolakušić nije imao donacija, a jedini trošak koji je iskazao je trošak bankarske i usluge platnog prometa i iznosi 12 kuna.

Zaključno do 14. prosinca svi predsjednički kandidati dužni su DIP-u dostavljati izvješća o financiranju promidžbe s ažuriranim podacima do dana podnošenja. Dostavljaju ih unosom u sustav za nadzor financiranja promidžbe, a prvi radni dan nakon unosa DIP ih objavljuje na svojim mrežnim stranicama i tako široj javnosti omogućuje uvid u njih.

DALJE IDU SAMOSTALNO Kolakušića napustili suradnici: 'On je izdao naše povjerenje!'

Činjenica da će izvješća svih kandidata biti dostupna na jednom mjestu i da će biti lako pretraživa novost je na ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Na dosadašnjima, svaki je kandidat izvješća objavljivao na svojoj stranici.

Prva, odnosno financijska izvješća koja se podnose najkasnije sedam dana prije izbora, uključuju izvješća o primljenim donacijama, o troškovima te o iznosu cijene i popustu dobivenom za medijsko oglašavanje izborne promidžbe.

Svaki predsjednički kandidat na promidžbu može potrošiti do osam milijuna kuna.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message