News

Komentari 0

Kolaps u Njemačkoj: Zbog štrajka u zračnim lukama otkazano više od 350 letova

Kolaps u Njemačkoj: Zbog štrajka u zračnim lukama otkazano više od 350 letova

Zračna luka Hamburg objavila je da bi dolasci mogli biti odgođeni ili otkazani. Zračna luka Bremen obavijestila je da u ponedjeljak neće biti letova

Četiri njemačke zračne luke u ponedjeljak će imati sporiji promet zbog otkazivanja više od 350 letova i planiranog štrajka.

Zračne luke Berlin, Bremen i Hamburg priopćile su da u ponedjeljak obustavile komercijalne letove pošto sindikat Verdi štrajka zbog plaća.

"Zbog štrajka upozorenja zaposlenika u kontrolama sigurnosti zračnog prometa danas, 13. ožujka, neće biti komercijalnih odlazaka iz BER-a. Mogli bi biti pogođeni i dolazni letovi", objavila je berlinska zračna luka na svojoj internetskoj stranici.

Zračna luka Hamburg objavila je da bi dolasci mogli biti odgođeni ili otkazani. Zračna luka Bremen obavijestila je da u ponedjeljak neće biti letova.

Verdi je pozvao sigurnosno osoblje na štrajk u berlinskoj zračnoj luci zbog sporova oko plaćanja noćnog rada, vikenda i praznika koji su trajali godinama.

To je posljednji u nizu štrajkova i prosvjeda koji su pogodili velika europska gospodarstva, uključujući Francusku, Britaniju i Španjolsku, dok porast cijena hrane i energije srozavaju životni standard nakon pandemije covida-19 i rata u Ukrajini.

 

Najčitaniji članci