Obavijesti

News

Koliko vas koštaju vaše loše navike - cigarete, kava...

Koliko vas koštaju vaše loše navike - cigarete, kava...
1

ZAMISLITE ŠTO STE MOGLI NAPRAVITI Samo nekoliko loših navika konstantno vam izbijaju mogućnost da isplivate iz minusa i postanete financijski neovisni

VIDEO

Zapamtite ovo pravilo -  svaki novčić koji ste uštedjeli je kao da ste ga ponovno zaradili! Ako treba, zalijepite ga na zid i gledajte svaki dan, i jednog dana ćete biti sretni zbog toga. Primjerice, ako popijete samo jednu kavu dnevno u nekom kafiću i platite ju osam kuna, a zna ih biti i nekoliko, mjesečno ćete potrošiti oko 240 kuna. Na godišnjoj razini to je 2880 kuna. 

Ako jednu kavu dnevno prakticirate deset godina, to će vas koštati vrtoglavih 28.800 kuna. Ako uz kavu volite i zapaliti, tada ste u još većem trošku jer će vam u dim otići jako puno novaca. Pretpostavimo da dnevno popušite kutiju cigareta čija je cijena prosječnih 22 kune. Mjesečno je to 660 kuna, godišnje 7920 kuna, a nakon deset godina ogromnih 79.200 kuna. Ako to zbrojimo s kavom dnevno dolazimo do podatka kako u deset godina za kavu i cigarete trošite 108.000 kuna na nešto što vam ustvari nije potrebno. 

Sad ćete reći "jedne kave dnevno se mogu odreći, ali cigareta ne". Uredu, nastavite pušiti, ali količinu smanjite na pola kutije dnevno. A i bolje je za zdravlje.  Tako ćete na kavu i cigarete nakon deset godina potrošiti 82.800 kuna. Sad zamislite da vam netko taj iznos sada isplati na ruke. Sreći vjerojatno ne bi bilo kraja. OK neki će sad reći "pa ja ne pijem kavu niti pušim". Ali, rijetki su oni koji svaki dan ne potroše nekoliko kuna na nešto što ustvari ne trebaju. 

Neka je to samo pet kuna svaki dan koje ste, umjesto da ih potrošite, mogli štedjeti i nakon deset godina imali bi najmanje 18.000 kuna.

Ugovori životno osiguranje već danas. Klikom saznaj više!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.