Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
76 komentara

'Koliko znam, izabrani ministri ne bi trebali imati problema...'

Na tom tragu ćemo nastaviti naš rad i poslao sam 2016. poruku da ću nastojati smanjivati tenzije u hrvatskom društvu, to je težak proces jer postoje silnice i politički akteri koji žive na isključivosti, rekao je premijer

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
76 komentara

Nakon intenzivnog dana u Saboru želim zahvaliti saborskim zastupnicima koji su dali povjerenje novim ministrima. S ovim smo zaokružili aktivnost koja se zvala osvježenje ili rekonstrukcija Vlade. Očekujem od novih ministara da angažirano i predano već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva - gospodarski rast, pravna sigurnost, snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni i da predsjedanje Europskom unijom odradimo na kvalitetan način - rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je Sabor izglasao povjerenje svim predloženim ministrima. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nadodao je da je bilo kvalitetnih pitanja za ministre, a bilo je i folklora koji se svodio na stalnu retoriku SDP-a, Mosta i "onoga što se još naziva HSS" gdje se predbacuje etiketa korupcije na HDZ i Vladu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moja poruka je bila da bilo tko meni, mojoj Vladi i stranci ne predbacuje ljagu korupcije, pogodovanja i nepravilnosti. Svi ministri koji su se našli pod optužbama za bilo kakvu sumnju imaju prigodu razjasniti te situacije, a nisu oporbeni političari ti koji će donositi meritorni sud je li netko nešto krivo napravio nego će to raditi institucije. Tu je razlika između demagoga i nas koji vodimo Vladu i imamo rezultate u svim područjima - poručio je premijer te je nastavio:

- Na tom tragu ćemo nastaviti naš rad i poslao sam 2016. poruku da ću nastojati smanjivati tenzije u hrvatskom društvu, to je težak proces jer postoje silnice i politički akteri koji žive na isključivosti, netoleranciji i platformama koje nemaju veze s istinom - kazao je premijer.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Za bivše ministre koji postaju saborski zastupnici kaže da su oni osvojili svoje mandate i da se mogu vratiti u Sabor. Nastavlja da su novi ministri dobili 82 glasa i da to dovoljno govori o stabilnosti većine u Saboru.

- Novi ministri po onome što znam, a temeljito sam se bavio s time, ne bi trebali imati nikakvih problema - rekao je. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirao je i današnji istup Mire Kovača za koji kaže da je HDZ demokratska stranka i da razumije ako netko ima političkih ambicija.

UŽIVO IZ SABORA Oporba odbila glasovati: Novi ministri prisegnuli na dužnosti

- Imali smo gospodina stalkera koji je pokušao ukrasti dio medijske pozornosti, a imate i neke druge koji nastoje nešto ušićariti i da mašu svojom zastavicom. Ne očekujem od Mire Kovača neposluh, nego mudrost i lojalno ponašanje - kazao je.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zaključio je kako u HDZ-u moraju ulagati u izgradnju nove generacije političara koji znaju da je HDZ najjači kad je na desnom centru.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message